logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Traktatie: muis van eierkoek

muis van eierkoekDeze muis van eierkoek is erg leuk om samen met je kind te maken voor een traktatie op school. Omdat het zo eenvoudig te maken is, kan het ook leuk zijn als activiteit op een kinderfeestje. Eerst de muis maken en daarna lekker opsnoepen met wat ranja erbij.

Dit heb je nodig voor 1 traktatie:
– 1 eierkoek
– 2 ufo’s (van dezelfde kleur)
– 2 smarties
– 1 dropveter
– 1 tumtummetje/klein dropje (kokindje)
– glazuur (poedersuiker met water)
– smeerboter
– snijplank, mesje

Zo ga je te werk:
Snijd de eierkoek door de helft en besmeer 1 onderkant met boter. Plak de andere helft van de eierkoek er tegenaan. Maak met het mesje een snede op de plek waar de oren van de muis moeten komen. Schuif hier voorzichtig de ufo’s in. Als ze niet blijven zitten zet je ze even vast met wat glazuur. Snij van de dropveter een stuk af voor de staart en 4 gelijke stukjes voor de snorharen. Plak de snorharen met glazuur vast en laat even uitharden. Maak in de tussentijd de staart met het glazuur vast aan de achterkant van de eierkoek. Ook de ogen kunnen al “vastgeplakt” worden. Nu de neus nog vast maken en klaar is de traktatie!

Presentatie:
Wanneer je een redelijk platte doos gebruikt, kun je er een muizenhol van maken. Snijd uit 1 of 2 zijkanten een muizenholletje. Beplak de buitenkant van de doos met vrolijk papier of gebruik behang om het nog echter te maken. De binnenkant van de doos kan je natuurlijk ook beplakken en aankleden als een muizenhuisje door hier en daar wat op de muren te tekenen met stift. Nu nog de muizenfamilie in het holletje zetten en de doos afdekken met een doek.

Variatie:
Voor de staart van de muis kun je natuurlijk ook aardbeienveters gebruiken en voor de neus en ogen zijn ook andere snoepjes te bedenken.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.