logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Traktatie: Koekiemonstercake

koekiemonstercakeje

Koekiemonster is en blijft leuk! Als je voor koek en cake gaat zit je bij deze traktatie goed. Het is even wat werk maar de kinderen zullen het geweldig vinden!

Dit heb je nodig voor 1 koekiemonster:
– (zelfgebakken) cakeje
– botercreme oid
– geraspte kokos
– blauwe voedingskleurstof
– witte fondant
– zwarte fondant of zwarte eetbare pen
– 1/2 mini-stroopwafel
– poedersuiker en water
– schaaltje, cocktailprikkers, mesje, spatel, plastic zakje (stevig)

Zo ga je te werk:
Smeer botercreme op de bovenkant van het cakeje. In het midden wat meer zodat het cakeje wat boller wordt. Doe kokos in het plastic zakje en doe daar kleurstof bij. Goed mengen, de kokos in een schaaltje doen en het cakeje erin dippen zodat alles bedekt is. Maak van witte fondant 2 bolle oogjes. Maak er een pupil op met zwarte fondant of teken het erop. Plak met een mengsel van poedersuiker en water de ogen vast op het cakeje. Maak hierbij gebruik van een cocktailprikker om de ‘lijm’ aan te brengen. Maak met een mesje een snee in het cakje voor de mond en plaats hier de halve ministroopwafel in.

Presentatie:
Als je een ronde schaal hebt zou je die kunnen omtoveren tot KOEKIE en daarop alle cakejes zetten.

Variaties:
Op deze manier kan je ook Elmo maken, maar dan met rode voedingskleurstof.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.