logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Traktatie: indiaan van mandarijn


traktatie indiaanSupersimpele maar erg leuke traktatie: mandarijn verkleed als indiaan! En daarbij is deze indiaan ook nog gezond! Veel materiaal heb je niet nodig om deze traktatie te maken. Een leuk idee om rond de carnaval te trakteren, maar ook al is het geen carnaval, deze traktatie scoort altijd goed bij de kinderen!

Dit heb je nodig voor 1 traktatie:
– 1 mandarijn
– strookje decoratief papier
– 2 wiebeloogjes
– veertje
– lijm, plakband, schaar

Zo ga je te werk:
Deze traktatie is zo eenvoudig te maken dat je kind gewoon mee kan helpen. Knip een smalle strook van 1 cm breed en ongeveer 17 cm lang. De breedte en vooral de lengte van de strook is afhankelijk van de grootte van de mandarijn. Dus test eerst even wat de goede maten zijn voor de mandarijnen die je gekocht hebt. Lijm de uiteindes van de tooi (strook papier) op elkaar zodat hij stevig om de bovenste helft van de mandarijn blijft zitten. Knip een stukje veer af, zodat het mooi in verhouding is met de tooi en de mandarijn. Plak de veer aan de binnenzijde van de tooi vast met een stukje plakband. Zorg dat de veer aan de achterzijde van de tooi zit. Nu nog de 2 wiebeloogjes met lijm op de mandarijn plakken en je indiaan is klaar.

Presentatie:
Het is erg leuk om een indianendorp te maken. Neem een grote plaat of doos met opstaande rand, zodat er geen mandarijn af kan rollen. Maak van papier kleine wigwams en zet deze verspreid neer. Maak in het midden van takjes (vastgelijmd) een ‘kampvuur’. De indianen van mandarijnen zet je in een cirkel om het kampvuur en in de wigwams.

Variatie:
Als je nog iets extra’s toe wil voegen aan de traktatie, zou je dropveters als haren kunnen gebruiken.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.