logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Traktatie: indiaan van kwarktoetje

traktatie indiaanTrakteren op het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of in de kleuterklas? Deze kinderen maak je nog blij met een lekker kwarktoetje. En zeker als dat er leuk uit ziet, zoals deze indiaan. Helemaal leuk om rond carnaval te trakteren!

Dit heb je nodig voor 1 traktatie:
– 1 kwarktoetje
– zwarte wol
– gekleurde veer
– decoratief papier
– 2 wiebeloogjes
– zwarte dunne watervaste stift, plakband, schaar, lijm
– eventueel een snijmachine

Zo ga je te werk:
Meet met een stukje wol op hoe lang de haren moeten worden (van links naar rechts over het toetje heen). Maak een bundeltje haar van meerdere stukken wol. Bind het haar in het midden vast met een stukje zwarte wol. Knip of snijd van het decoratief papier een strook van ongeveer 1 – 2 cm dik. De dikte en vooral de lengte hangt af van de grootte van de kwarktoetjes en de hoeveelheid haar/wol dat je gebruikt. Zet het kwarktoetje op zijn kop en leg het haar erop. Eventueel kun je het vastlijmen maar echt nodig is het niet. Maak van de strook paper een tooi door de uiteindes aan elkaar te lijmen, om het haar heen. Knip de veer op maat en plak deze aan de achterkant met plakband vast aan de binnenzijde van de tooi. Plak de wiebeloogjes op hun plek en teken een mond op het toetje en je hebt dit project voltooid!

Presentatie:
Maak van een doos een grote versie van de indiaantjes. Beplak de doos met gekleurd papier, plak haren (veel wol) op de bovenkant en geef de indiaan een tooi. Misschien leuk om van deze indiaan het opperhoofd te maken. Dus heel veel veren aan de voorkant van de tooi! Ogen en mond erop tekenen of met papier erop plakken. Zorg wel dat je de doos nog op een makkelijke manier open kan maken om de traktatie indiaantjes eruit te halen!

Variatie:
Er zijn natuurlijk ook andere figuren van kwarktoetjes te maken. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze clown traktatie.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.