logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Traktatie: eierkuikentje


eierkuikentjeJe hoeft echt geen keukenprinses te zijn om dit eierkuikentje te maken. Het ziet er moeilijk uit, maar stiekem is het eierkuikentje heel snel en eenvoudig te maken. Daarbij is het nog eens een gezonde en originele traktatie, vooral rond Pasen. Ook leuk om je kinderen een keer mee te verrassen bij een ontbijt of lunch.

Dit heb je nodig voor 1 traktatie:
– 1 ei
– komkommerschil
– tomatenschil of een dun plakje wortel
– mayonaise
– heel klein rond uitsteekvormpje (mondstuk van een spuitzak)
– pannetje met water, gasfornuis, mesje

Zo ga je te werk:
Breng het water aan de kook en kook het ei 10 minuten. Maak in de tussentijd oogjes van de komkommerschil door er rondjes uit te steken. Misschien heb je een (cocktail) prikker nodig om de kleine rondjes uit de uitsteekvorm te duwen. Snijd van de tomatenschil of wortel 2 reepjes die als mond kunnen dienen. Na 10 minuten laat je het ei schrikken onder stromend koud water. Pel het ei en zorg dat het eiwit zo heel mogelijk blijft. Nu komt het moeilijkste deel: Snijd op 2/3 hoogte van het ei een rondje al zigzaggend in het eiwit. Je voelt vanzelf wanneer je bij het eigeel bent met je mesje want dan voel je meer weerstand. Wanneer je helemaal rond bent haal je voorzichtig de bovenkant van het ei af. Als het goed is komt er een mooi bolletje eigeel tevoorschijn. Plak met mayonaise de komkommeroogjes en de tomaten/wortel lippen op het eigeel en je eierkuikentje is klaar!

Presentatie:
Het handigst en ook erg toepasselijk is het om de eierkuikentjes in een eierrekje (of meerdere) te presenteren en te vervoeren.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.