logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Traktatie: clown

traktatie clowntjeIets gezonds, of toch ook iets lekkers om te snoepen? Dit clowntje heeft het allebei. Deze traktatie bestaat uit een kwarktoetje, een mandarijn en een lekker spekje met eventueel een dropveter. Erg simpel te maken en erg leuk bovendien, vooral voor de jongere kinderen een lust voor het oog!

Dit heb je nodig voor 1 traktatie:
– 1 mandarijntje
– 1 klein kwarktoetje
– 1 ruitspek
– 1 dropveter of een striklintje/touwtje
– zwarte watervaste stift
– dubbelzijdige plakband, schaar

Zo ga je te werk:
Maak van het spekje een strik door er in het midden een dropveter/lintje omheen te knopen. Bind het vast om het mandarijntje zodat de spekstrik aan de onderkant van het mandarijntje blijft zitten. Teken een vrolijk gezichtje met de stift op het mandarijntje. Bevestig een stukje dubbelzijdige plakband op de bovenkant van het kwarktoetje. Plak het kwarktoetje op zijn kop op het mandarijntje zodat de clown een hoedje op krijgt.

Presentatie:
Je kunt van een kartonnen doos een brandweerwagen maken. Dat kan al eenvoudig door hem te beplakken met rood papier en er ramen, deuren en een ladder op te tekenen (of ze er met wit papier op te plakken). Ben je niet zo’n knutselaar dan geeft een mooie schaal of dienblad met een aantal ballonnen eraan geplakt ook een leuk resultaat!

Variatie:
Eventueel kun je nog een vrolijk prikkertje (vlaggetje) in het kwarktoetje steken.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.