logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Traktatie: bananenclown


traktatie carnaval bananenclownDeze vrolijke traktatie is heel eenvoudig te maken. Daarbij is de bananenclown ook nog gezond! Een traktatie die alle kinderen leuk vinden en over het algemeen ook lusten. Valt de verjaardag van je dochter of zoon dit jaar in de periode rond carnaval? Dan is het helemaal een toepasselijke traktatie.

Dit heb je nodig voor 1 traktatie:
– 1 banaan
– 1 rode  clownsneus
– 1 chenille draad 40 cm)
– 2 plakoogjes
– lijm
– eventueel wat dubbelzijdig plakband

Zo ga je te werk:
Maak een strik van de chenille draad en bind de twee uiteinden aan de achterkant rond de banaan vast. Bind de clownsneus vast met het elastiekje. Heb je een foam clownsneus of een andere klemneus, doe dan wat dubbelzijdige plakband op de binnenkant van de neus en klem/plak de neus vast aan de banaan. Nu nog de plakoogjes vastlijmen en je bananenclown is klaar!

Presentatie:
Maak aan alle steeltjes van de bananen een touwtje vast. Rijg het touw met een naald door de steel van de banaan. Neem een (vrolijk gekleurde) paraplu en hang daar de bananen aan. Bij een grote klas is het misschien te zwaar om het aan 1 paraplu te hangen. Je kunt de traktatie natuurlijk ook altijd op een dienblad leggen dat versierd is met serpentines en confetti.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.