logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Morbius

Het had heel wat voeten in de aarde voor de Marvel Anti-held Morbius op het witte doek verscheen. En daar werd het ontvangen met moordende kritieken: volgens veel kijkers had de film beter direct op dvd of een demanddienst kunnen verschijnen. En dat maakt ons dan toch nieuwsgierig, eerlijk gezegd 🙂 Wij keken Morbius met een zo fris mogelijke blik en geven hieronder onze mening.

The line between hero and villain will be broken.

Over Morbius

De film draait om Michael Morbius, een briljante wetenschapper die een zeldzame bloedziekte heeft. In de eerste scène zie je hem een vriendschap sluiten met eenzelfde slachtoffer, die hij Milo noemt. Beiden hebben een niet al te hoge levensverwachtig, blijkbaar. Vervolgens zie je hem jaren later weer, wanneer hij een Nobelprijs weigert voor het namaak-bloed dat hij heeft ontwikkeld. Met zwart lang haar, een voorliefde voor het duistere en zwarte kleding, is hij nogal een vreemde verschijning. In zijn vrije tijd knoeit hij met het combineren van menselijk DNA en vampiervleermuizen, die de bloedziekte zouden moeten kunnen omkeren. Voor je het weet, wordt Morbius herboren als een bovenmenselijke man en een verlangen naar bloed. Milo ontdekt deze oplossing en is stikjaloers… waarna hij zichzelf het wrede medicijn toedient en zich helemaal uitleeft als vampier.

Niet spannend genoeg

Dat brengt me al meteen bij een stukje conclusie. Morbius is namelijk helemaal niet zo erg als de recensies doen vermoeden. Het is alleen anders dan de gangbare Marvel-films, zoals Venom en Spider-Man. Venom was een luguber spektakel vol bizarre humor en woordspelingen, dankzij Tom Hardy’s optreden en het slim inzetten van de gespleten persoonlijkheid van zijn personage. Morbius heeft de potentie om een vraagstuk te worden tussen goed en slecht, een soort Dr. Jeckyll en Mr. Hyde, maar het komt er niet goed naar voren. De film is te kort voor dat soort overpeinzingen en diepgang. Het raffelt het verhaal een beetje af, waardoor het een goed geproduceerde B-film is geworden. Daarnaast is het nooit echt eng, omdat de lelijke tronies van zowel Morbius en Milo alleen maar ‘grappige’ opmerkingen naar elkaar maken. Het enige schrikmoment in de film ligt er ook zo dik bovenop, dat je er niet meer van schrikt.

Bekijk de trailer van Morbius

Cast en regie

Naast Jared Leto spelen de volgende acteurs mee in deze film: Adria Arjona, Jared Harris, Al Madrigal en Tyrese Gibson. Morbius wordt geregisseerd door Daniel Espinosa (Life, Safe House).

Films koop je online bij:

Bekijk deze film op: Netflix | Prime Video | Disney+ | Pathe Thuis


Ga direct naar Morbius op BOL.com.

Recensie over Morbius

Morbius is een leuke kennismaking met deze vampier-superheld, maar we zien dan toch liever Blade, eerlijk gezegd. Tenminste… hopelijk wordt de remake spannender dan deze film. Hoewel de achtergrond en de origin-story van Morbius netjes in beeld komt, heeft de film verder vrij weinig om het lijf. Er gebeurt te weinig, de film biedt geen verrassingen en zelfs de liefdeverhouding tussen Morbius en zijn assistente komt niet van de grond. Misschien omdat de film simpelweg te kort is om alles goed te laten zijn, misschien omdat Morbius’ rol simpelweg te timide is. Wanneer Milo ten tonele verschijnt, claimt hij meer van de aandacht dan onze Morbius zelf!

Score: 6


Informatie

Titel: Morbius
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 104 minuten
Genre: horror.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.