logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Track alles wat belangrijk is met Alcatel MOVE


TCL Commmunication presenteert op IFA 2016 Alcatel MOVE: een serie intuïtieve wearables voor iedereen, van jong tot oud. De serie bestaat uit MOVEBAND, de MOVETIME WiFi Watch, MOVETRACK en MOVE Track&Talk. Alle MOVE trackers hebben verschillende functies, kleuren en stijlen, maar allemaal met hetzelfde doel: ze zijn ontworpen voor actieve mensen die hun dagelijks leven graag vereenvoudigen.  lvt_hires_1 alcatel

Klaar voor de start: actie!

MOVEBAND is de eerste activitytracker van het bedrijf dat dagelijkse activiteiten bijhoudt. Met de bijbehorende app volgen gebruikers hun fysieke activiteiten, waaronder de afgelegde afstand, tijd, calorieën en meer. Ook meet MOVEBAND het slaappatroon. Lekker naar buiten? Telefoon niet binnen handbereik? MOVEBAND volgt sms’jes, e-mails en oproepen vanaf de pols, zodat gebruikers altijd verbonden blijven. MOVEBAND combineert een gestroomlijnd design en trendy kleuren met een oplaadtijd van nog geen twee uur. Dat betekent zeer weinig downtime voordat hij er weer klaar voor is. MOVEBAND wordt verkocht in combinatie met Alcatel-smartphones. 

Meer dan alleen een horloge

Met de MOVETIME WiFi Watch kunnen gebruikers direct vanaf hun pols een telefoontje plegen of oproepen ontvangen, zodat ze nooit meer iets belangrijks hoeven missen. Of ze nu in een meeting zitten of aan het lunchen zijn, het horloge is klaar om ze te informeren: hij opent zowel e-mails als sms’jes en herinneringen. Net als de overige devices, monitort ook de MOVETIME WiFi Watch alle activiteitsgegevens: het aantal stappen, calorieën, afstand, tijd, water- en caffeïne-inname, en hartslag. Met een speciale MOVE app houden gebruikers hun fysieke fitheid bij. De MOVETIME WiFi Watch heeft een innovatief bedieningssysteem op basis van bewegingen. Dit houdt in dat gebruikers hun smartwatch kunnen bedienen met eenvoudige bewegingen. Klik op het scherm om muziek af te spelen of te pauzeren, draai je pols om een nummer vooruit of terug te gaan, of activeer de camera om snel een foto te nemen. De MOVETIME WiFi Watch is verkrijgbaar voor 169 euro in zilver, donkergrijs en goud.


Op zoek naar coole gadgets?

lvt_hires_2 alcatelVolg wat belangrijk is

Om lastige situaties als verloren bagage te voorkomen, heeft Alcatel MOVETRACK ontwikkeld: een draagbare GPS-tracker. Met een gewicht van slechts 33 gram is dit apparaat eenvoudig aan bagage te bevestigen of aan een sleutelbos te hangen. Dankzij het unieke design is hij ook aan de halsband van je huisdier te bevestigen, zodat je ook die nooit meer kwijtraakt. MOVETRACK biedt real-time tracking voor een periode van vier dagen – zo lang kan het apparaat stand-by staan.  Gebruikers ontvangen notificaties via de aparte app Virtual Fence. Ze krijgen hierdoor automatisch een bericht als een item een voorgeprogrammeerd veilig gebied binnengaat of verlaat. Gebruikers kunnen ook de locatiegeschiedenis checken voor een nog veiliger gevoel. Alcatel MOVETRACK helpt gebruikers op de hoogte te blijven van dat wat het meest belangrijk is, overal ter wereld via de bijbehorende app. Zeg dus maar dag tegen verloren bagage, kwijtgeraakte items en verdwaalde huisdieren. De MOVETRACK is verkrijgbaar voor 59 euro. 

lvt_hires_3 alcatelVerbind je gezin

Na de lancering van zijn GO WATCH vorig jaar, gaat het bedrijf met de MOVE Track&Talk nu een stap verder in het verbinden van ouders met hun kinderen via de smartphone. Ouders checken de veiligheid van hun kinderen in een handomdraai – ze bellen, sturen spraakberichten, zien hun locatie. En dat allemaal vanuit een speciale, gebruiksvriendelijke app. MOVE Track&Talk is eenvoudig, slaat vijf sneltoetsnummers op voor direct bellen en heeft ruimte voor tien voorgeïnstalleerde contacten bij noodgevallen. Weet je even niet zeker waar je kind is gebleven? MOVE Track&Talk is uitgerust met een unieke combinatie van gps, gsm en wifi waarmee ouders altijd de locatie van hun kind weten. De MOVE Track&Talk geeft daarbij de meest accurate locatie-informatie door, zowel binnen- als buitenshuis. Dankzij zijn lichtgewicht ontwerp draagt de MOVE Track&Talk zeer comfortabel en gaat de accu wel vier dagen mee. “Draagbare connectiviteit is de toekomst van technologie en menselijk gedrag. Het vormt onze gewoontes voor toekomstige generaties”, zegt Vittorio Di Mauro, vicepresident en general manager of Smart Connectivity bij TCT Mobile. “Dat is waarom we verschillende apparaten lanceren voor verschillende leeftijden: samen blijven we met elkaar verbonden. Er ligt een enorme kans in internet-apparaten voor kinderen als een manier om ouders gerust te stellen – onder wie mijzelf!”


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.