logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Tovenaarskind 1: Schemergeesten, Angie Sage

Er is een nieuwe magische serie op komst: Tovenaarskind, geschreven door Angie Sage. Het neemt je mee naar een bijzondere nieuwe wereld, waarbij de oude, bange koning Belamus het gemunt heeft op tovenaars. Ze moeten allemaal verdwijnen! Je maakt kennis met deze nieuwe wereld via een gebroken gezin. Tijdens hun vlucht moesten de hoofdtovenaar van de koning en zijn vrouw hun dochtertje aan een wildvreemde meegeven. Sindsdien hebben ze elkaar nooit meer gezien. Maar daar gaat verandering in komen!

Alex

De hoofdpersoon uit Tovenaarskind 1: Schemergeesten is Alex, een tienermeisje dat een verborgen bestaan leeft met haar pleegmoeder, twee pleegzusjes en haar kleine pleegbroertje. En natuurlijk met hun praatgrage pokkel, een mix tussen een hagedis en een papegaai. Alex lijkt misschien niet bijzonder, maar dat is ze wel. Ze heeft namelijk speciale zeshoekige kaarten meegekregen van haar oorspronkelijke ouders (wie dat ook mogen zijn), waarmee ze visioenen kan oproepen en mensen antwoord kan geven op vragen. Dat doet ze in het geheim, want ook in het dorpje Luma is toveren strikt verboden. Alles gaat goed, tot op het moment dat haar oudste pleegzus Zerra haar verraadt… dan staat de wereld op zijn kop! Samen met haar beste vriend Benn trekt ze de wijde wereld in, zoekend naar een veilige plek. Maar buiten de stadsmuren sluimeren de Schemergeesten: gemene wezens die alles en iedereen verslinden die op hun pad komen… maar tovenaars in het bijzonder!

Hagos

Aan de andere kant lees je het verhaal van Hagos, een oude tovenaar die verborgen in het bos leeft. Hij heeft het prima voor elkaar, tot het moment dat er vanuit de lucht op hem gejaagd wordt met een enorme betoverde vogel, de Havick. Hagos was ooit de belangrijkste tovenaar in het rijk van Belamus, tot het ‘orakel’ heeft geroepen dat de koning zal sterven door de hand van een tovenaarskind… vanaf dat moment was het gedaan met de tovenarij. Hagos moest alles achterlaten wat hij had, zijn vrouw en kind is hij verloren. Met de komst van de jonge jager en zijn vogel is het duidelijk: er moet verandering komen! Hij sluit een vriendschap met de jongen en gaat op pad haar het orakel. Hij heeft namelijk een paar van zijn oude magische voorwerpen nodig om de koning en de Schemergeesten een halt toe te roepen. Maar waar zouden die zijn? En wat is er van zijn dochter geworden?

Avontuur

Je snapt dat deze twee avonturen mooi samenlopen en elkaar regelmatig kruisen. Alex is namelijk bang voor alles wat ze niet kent. Ze heeft van het gevaar geproefd en was daar niet erg van gecharmeerd. Hagos op zijn beurt heeft geen idee hoe zijn dochter er tegenwoordig uitziet… en of ze uberhaupt nog leeft. Hij loopt met gemengde gevoelens rond. Wat is belangrijker: familie, of de verloren magische voorwerpen? Ze maken beide nieuwe vrienden, ontdekken nieuwe plekken en beleven heel wat avonturen!


Ga direct naar Tovenaarskind 1: Schemergeesten op BOL.com.

Recensie over Tovenaarskind 1: Schemergeesten

Tovenaarskind zal een spannende serie boeken worden over een magische wereld vol gevaren. Het is onderhoudend en soms een tikje chaotisch (zeker als ze elkaar telkens mislopen loopt ook bij jou als lezer de frustratie misschien een tikje hoog op). Desondanks is het een fijne wereld om te ontdekken, met een bijzondere insteek dat magie zowel in je zit, maar vooral ook versterkt wordt met verschillende voorwerpen. Die zijn goed gevonden en de hele wereld steekt goed in elkaar. Een heksenjacht (letterlijk) loopt op zijn eind – en jij mag het meemaken!

Score: 8


Informatie

Titel: Tovenaarskind 1: Schemergeesten
Auteur:
Uitgever: Condor
Aantal pagina’s: 368
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 9 jaar
ISBN: 9789493189881
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.