logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Test: Torres Natureo Sparkling


Sommige mensen vinden dat alcohol en feest of gezelligheid hand in hand gaan. En hoewel sommige alcoholhoudende drankjes heerlijk zijn om te drinken, moet je vooral drinken voor de smaak, en niet voor die beruchte alcohol. Gelukkig komen er steeds meer alcoholvrije alternatieven die dat onderstrepen: de kwaliteit daarvan wordt alsmaar beter. Torres Natureo Sparkling is een alcoholvrije variant op sparkling wijn, die niet onderdoet aan zijn bekende broer.

Alcoholvrije sparkling wijn

Torres Natureo Sparkling wordt gemaakt van de muskaatdruif, waardoor de basis en het productieproces precies dezelfde is van normale sparkling wijn. De naam Torres komt je misschien bekend voor. Het is één van de grootste en belangrijkste wijnproducenten van Spanje. Doordat de alcohol later is onttrokken aan de mousserende wijn, heeft de Natureo Sparkling alle smaken en aroma’s behouden en is de herkenbare wijnsmaak nog steeds in de drank terug te vinden. Door de bubbels zul je de alcohol nauwelijks proeven, hoewel het smaakprofiel wel iets anders is zul je hem onmiskenbaar kunnen toekennen aan deze druivensoort.


Ga direct naar Torres Natureo Sparkling op BOL.com.

Recensie over Torres Natureo Sparkling

De goudgele kleur goed vertrouwd aan: dit ziet er uit als witte wijn met mooie bubbels. De Torres Natureo Sparkling ruikt ook als een witte wijn, met een vleugje perzik-aroma. Door het ontbreken van de alcohol ontbreekt die kenmerkende smaaktoets, maar Torres heeft dat gemis goed weten te verhullen. Dat proef je ook terug in de smaak. Je ervaart de volle smaak van goed geoogste druiven, die op de juiste manier tot wijn zijn omgevormd. Door het gisten ontstaan met zachte fruitaroma’s als perzik en wat citrus, dat je ook zou kunnen relateren aan ananas. Dankzij de bubbels is het een feestelijke wijn, die een wat droge afdronk heeft. Hij is vol van smaak, niet direct heel zoet of wrang. Daarmee is het een uitstekende vervanger van mousserende wijn als Prosecco of cava.

Score: 8


Informatie

Torres Natureo Sparkling
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 9 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.