logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Stormwacht, Kristina Ohlsson

Scandinavische thrillers weten je altijd op een bizar vlak te raken. Hoe natuurlijk of verklaarbaar het mysterie ook is, het lijkt altijd alsof Stephen King er een bovennatuurlijk, creepy en horror-achtig sausje overheen heeft gegoten. Zo ook in Stormwacht, de nieuwste thriller van Kristina Ohlsson. Het boek speelt zich af in een kleine, hechte gemeenschap, waar mensen elkaar nog bij naam kennen… en waarbij ze denken veel van elkaar te weten.

August

Het verhaal van Stormwacht draait om August, die een bizar jaar achter de rug heeft. Om een nieuwe start te maken verhuist hij van Stockholm naar een klein dorpje aan de Zweedse kust, waar hij is opgegroeid. Daar koopt hij een oud uitvaartcentrum, waarin hij een tweedehands winkel wil beginnen. Hij huurt zelf een huisje in een dorpje in de buurt, aangezien zijn eigen huis tijdelijk onbewoonbaar blijkt.

Verdwijning

Dan blijkt er ineens een geliefde persoon verdwenen te zijn in het dorpje: de geliefde lerares Agnes. De politie duikt vol op de zaak, waarbij rechercheur Maria Martinsson haar tanden stevig in de zaak zet. Maar hoe gek het ook is, niemand in het kleine, hechte dorpje kan er chocola van maken. August ontdekt dat er veel interesse is in het huis waar hij woont – er blijken gruwelijke verhalen te horen bij het huis, wat mogelijk zelfs te maken heeft met de verdwijning van Agnes en een onopgeloste zaak van 30 jaar geleden. Met dat in zijn achterhoofd wordt hij een tikje paranoide… of toch niet?


Ga direct naar Stormwacht op BOL.com.

Recensie over Stormwacht

De mooie omgevingen, de rustieke dorpse sfeer en de beklemmende sociale controle spelen allemaal een geduchte rol in de thriller Stormwacht. Het verhaal laat je kennismaken met twee personages waar we meer van gaan lezen: August en Maria. Het verhaal sukkelt in een fijn drafje door het Zweedse landschap en neemt je mee naar een recente verdwijning én een oude, onopgeloste moordzaak. Langzaam maar zeker komen nieuwe aanwijzingen bovendrijven en nemen je mee naar de oplossing van dit mysterie. Het verhaal is fijn geschreven, een mooie uitwerking van de personages en een goed plot. Jammer genoeg lag het tempo naar mijn smaak wat laag.

Score: 8


Informatie

Titel: Stormwacht
Auteur:
Uitgever: The House of Book
Aantal pagina’s: 510
Type boek: Paperback
ISBN: 9789044364767
Prijs: 24.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.