logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Top Bob- De Reddende Hond

Top Bob de reddende hond is de held van de stad. Zijn baasjes moeten elke dag werken. Ze denken dat hij de hele dag in zijn mand licht, maar schijn bedriegt. Hij jaagt bijvoorbeeld elke dag de postbode weg. Maar ook grotere zaken zijn aan Top Bob besteed. Door zijn vrienden weet Top Bob waar hij de echte boeven kan vinden. Ook dit keer is er weer een boef in de stad, dus Bob gaat aan de slag. Als eerst breekt de boef in bij Bobs hondenvriendin en buurvrouw Doortje de poedel. Hij heeft haar opgesloten, dus ze roept wanhopig om hulp. Top Bob zag de boef inbreken, dus hij kwam even kijken wat er gaande was. Hij hoort het geroep van Doortje en schiet te hulp. Wanneer de inbreker weg is, bevrijdt Bob Doortje. Alweer een heldendaad verricht!, denkt Bob.

Meer gevaar!

De tweede die hulp nodig heeft, is de buurman van Doortje, Skipper Angstteckel. De inbreker vond zijn huis blijkbaar aantrekkelijk genoeg om daar ook een kijkje te gaan nemen. Maar ook daar was de boef al weg. Gelukkig hoorde Bob Skipper schreeuwen vanuit het toilet. De boef had met een stoel de deur geblokkeerd, zodat Skipper er niet meer uit kon. Na nog een heldhaftige bevrijding dacht Top Bob goed na. De buurt is in gevaar, iemand moet die boef vangen!

Post

De volgende ochtend hoort Bob voetstappen. Het is wel vreemd, want de schoenen van de postbode kraken, maar deze niet. Is het een nieuwe postbode?, dacht Bob bij zichzelf. Hij kijkt door het raam, maar ziet dan een ladder staan. Het is een lange ladder met benen. Het is de inbreker, hij is bij hem! Maar Top Bob laat hem niet bij hem inbreken! En als hij het probeert, zal hij nog wat beleven…

Ga direct naar Top Bob de reddende hond op BOL.com.


Recensie over Top Bob de Reddende Hond

CooleSuggesties topper

‘Top Bob- De Reddende Hond’ is heel leuk geschreven. Het is vanuit de hoofdpersoon zelf, Top Bob. Hij praat vaak heel groots over zichzelf, dat hij alles kan. Dat is grappig, ik vind het leuk. Er zitten veel grapjes in het boek, vooral met de verhouding tussen mensen en honden. Mensen kijken neer op honden, maar in de gedachten van deze hond gaat dat ook omgekeerd. Het boek is leuk geïllustreerd, het past bij het verhaal. Al met al, een aanrader!

Score: 9


Informatie

Top Bob, De Reddende Hond,
Illustrator: nvt
Uitgever: Leopold, 64 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789025877538. Prijs: 9.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.