logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Top 5 isolatie-adviezen voor je woning


Het isoleren van een woning bespaart geld, want de energiekosten dalen. Bovendien verhoog je het comfort in huis als het gaat meer warmte en minder geluid van buiten. Er zijn allerlei isolatiemethoden toe te passen, waarbij isolatie advies uiteraard van pas komt. Daarom vind je hier een Top 5 met isolatie-adviezen voor je woning.

1. Isoleer je muren: spouwmuurisolatie

Een van de adviezen luidt om de muren van je woning te isoleren en dat kan op meerdere manieren. Een van de opties is om voor spouwmuurisolatie te kiezen. Dit is een van de populairste manieren om muren te isoleren. Dat komt omdat deze vorm van isolatie voordelig is en dat je er geen leefruimte voor in hoeft te leveren. Het is bovendien een isolatiemethode die eenvoudig is toe te passen.

Spouwmuurisolatie:

  • Eenvoudig toe te passen
  • Voordelig in prijs
  • Leefruimte blijft behouden

2. Isoleer het platte of schuine dak

Een dak is het deksel van je woning, maar levert wel veel warmteverlies op. Daarom is het aan te raden om het platte of schuine dak te isoleren. Er zijn verschillende manieren beschikbaar om daken te isoleren. Dat kan zowel van buitenaf als via de binnenkant.

3. Isoleer de vloer

Een ander isolatie advies is het isoleren van de vloer in huis. De snelste en efficiëntste manier is om de vloer via de kruipruimte te isoleren. Er zijn uiteraard woningen die niet over een kruipruimte beschikken. In dat geval is het mogelijk om de vloer van bovenaf te isoleren. Overigens is het ook zo dat als je een zolderruimte bijvoorbeeld niet effectief gebruikt dat de vloer isoleren een alternatief is voor het dak isoleren.

4. Vervang enkele beglazing

Enkel glas is niet meer echt van deze tijd en daarom is het zeker aan te raden om in elk geval voor isolerende beglazing te kiezen. Er zijn wat dat betreft verschillende opties, zoals HR++ glas of zelfs triple glas. In aanvulling daarop is het ook mogelijk om voor superisolatie te kiezen in de vorm van vacuümglas.

5. Denk ook aan kleine isolatiemaatregelen

Naast genoemde grotere maatregelen om je woning te isoleren, is het ook mogelijk om kleinere maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat er geen warmte ontsnapt door kieren of naden. Zo is het ook mogelijk om achter radiatoren folie te plakken en cv-leidingen te isoleren als deze zich in een onverwarmde ruimte bevinden.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.