logo-liggend-wit-donkerblauw

Onze top 3 aan iconische momenten van Beijing 2022


Welke iconische olympische momenten van Beijing 2022 blijven ons altijd bij? We zetten vast drie magische momenten op een rij. Uiteraard zijn de volledige wedstrijden terug te kijken via discovery+.

Magisch Olympisch Moment 1

Wie? Max Parrot, snowboarder uit Canada
Welke wedstrijd? De slopestyle
Hoezo iconisch? Hij maakte al geschiedenis door zijn succesvolle strijd tegen kanker knap vast te leggen in een documentaire (‘Max – Life as a gold medal’). Daarin wordt duidelijk hoe het leven van Parrot als topsnowboarder van de ene op de andere dag drastisch veranderde. Het maakte hem ‘dankbaarder dan ooit’. Vervolgens verovert Parrot goud in Beijing op het onderdeel slopestyle dankzij een perfecte tweede run waarmee hij de Chinees Yiming Su en zijn landgenoot Mark Mcmorris voor bleef. Bekijk de imposante gouden run van Parrot hier

Afbeelding

Bron: gettyimages

Magisch Olympisch Moment 2

Wie? De Russische kunstrijdster Kamila Valieva
Welke wedstrijd? Olympische landenwedstrijd
Hoezo iconisch? Ze is amper vijftien en mag pas sinds kort meedoen bij de grote mevrouwen van het mondiale kunstschaatsen. Maar de manier waarop de Russische Kamila Valieva dat doet, grenst bijna aan magie. Zo toonde ze de wereld tijdens de olympische landenwedstrijd hoe je een drievoudige axel succesvol uitvoert. Een kunstje dat slechts drie kunstrijdsters eerder voor elkaar kregen tijdens de Spelen. Zelfs de concurrentie van Team USA trakteerde Valieva op een staande ovatie… Bekijk hier de spraakmakende kür van de 15-jarige Russin.

Afbeelding

Bron: gettyimages

Magisch Olympisch Moment 3

Wie? Onze ‘eigen’ schaatsster Ireen Wüst
Welke wedstrijd? 1.500 meter voor vrouwen
Hoezo iconisch? Met haar goud op de 1.500 meter kroonde ze zich tot de succesvolste schaatsster aller tijden. Goed voor 12 medailles in vijf Winterspelen, waarvan 6 gouden plakken. Maar ook haar tranen na afloop bleven bij. Ze mist haar in 2019 overleden ploeggenote en beste vriendin Paulien van Deutekom nog elke dag. Vooral nu. “Misschien viert ze daarboven nu wel een feestje”, zegt Wüst emotioneel. Het iconische fragment van Wüst is goud waard en bekijk je hier.

Afbeelding

Bron: gettyimages

Alle (live) actie te volgen bij discovery+

Met discovery+ – The Streaming Home of the Olympics – is de kijker zelf regisseur en bepaalt met de verschillende live-feeds van alle disciplines wat er wanneer de huiskamer binnen streamt. De meeste wedstrijden worden voorzien van Nederlands commentaar door bekende Eurosport-experts. Naast álle Olympische wedstrijden kunnen ook alle Eurosport studioprogramma’s live of on-demand gestreamd worden via discovery+.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.