logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Tony's Chocolonely limited edition chocolade


recensie (44 van 51)Haast je naar de winkel: Tony’s Chocolonely heeft drie heel bijzondere limited edition smaken ontwikkeld. Daarbij gaan ze geen experiment uit de weg: het zijn dus echt heel bijzondere varianten geworden. De chocolademakers bewijzen daarmee dat ze niets zwart–wit zien en ‘crazy about chocolate’ zijn. Dit is het vierde jaar dat ze met deze limited editions komen, en ieder jaar wordt het moeilijker iets origineels te bedenken. Ze zijn echt limited edition, want op is namelijk écht op. Hoewel… De reep die het meest in de smaak valt bij de fans wordt opgenomen in het vaste assortiment. Stemmen kan o.a. via de Facebook-pagina van Tony’s Chocolonely. De limited editions zijn te koop o.a. bij Marqt, Wereldwinkels, Waar! en kadoshops.

melk, walnoot & banaan

Bij Tony’s Chocolonely hadden ze een stagiair die wekelijks vroeg om een reep met banaan. Aangezien Tony’s iedereen serieus neemt zijn ze daarmee aan de slag gegaan, en maakten ze een gouden combi – melkchocola met banaan en walnoot! De zoektocht naar Fairtrade bananen bleek pittig, maar gelukkig niet onmogelijk. Een vriendelijke leverancier uit Leeuwarden kwam uiteindelijk met de oplossing: Fairtrade bananen uit Colombia. Samen met knapperige Franse walnoten vormen ze een onvergetelijke combinatie waarvan je blijft eten. De walnoot en banaan zorgen in deze chocolade overigens voor een heel subtiele smaak. Zacht en romig is hij zeker, maar nadrukkelijke banaan of walnoot? Nee, dat kunnen we er niet uithalen.

recensie (46 van 51)melk & drop

Tony’s Chocolonely doet graag aan veldonderzoek en laat zich hierbij niet weerhouden door grenzen. In Scandinavië vonden zij een wel heel bijzondere reep, chocolade met drop. In Nederland kennen we die als de Drop+Chocolade van Meenk. Maar drop met chocolade als reep kan in Nederland natuurlijk niet ontbreken! Daarvoor heeft de fabrikant gekozen voor een salmiaksmaak, wat een mooi contrast oplevert met de zoete smaak van melkchocolade. Een lesje dat zij hebben geleerd van de populaire oranje reep met karamel zeezout! Die smaakcombinatie is zeker goed gelukt. Tijdens het eten valt vooral de zoete chocoladesmaak op, de kleine stukjes salmiak proef je nauwelijks. Tot het laatste beetje, dan neemt de salmiak de overhand en krijgt je smaakavontuur een heel bijzondere punch.

puur, sinaasappel & rozemarijn

In de chocokeuken op het hoofdkantoor staat Tony’s Chocolonely’s smaakmaker dagelijks te experimenteren met uiteenlopende smaakcombinaties. Iedereen in het team mag meedenken. En zo was daar ineens de smaakcombinatie sinaasappel en rozemarijn. Zoet en kruidig in heerlijke pure chocolade met 51% cacao. Wauw. Dit is er eentje om direct van te houden! Of juist niet… Wat ons betreft is dit echter de meest geslaagde combinatie. Een lekkere bite, de smaak van een milde pure chocolade en de verrassende aroma’s van sinaasappel en zo nu en dan rozemarijn: wat ons betreft hebben we een winnaar voor 2014!

De repen zijn een bijzonder smakelijk kado voor iedereen, inclusief jezelf. Maar je draagt er vooral de boeren, die Tony’s Chocolonely van cacao voorzien, een warm hart mee toe. Met deze repen bouw je namelijk mee aan Tony’s weg naar 100% slaaf-vrije chocolade.

De limited editions zullen niet in de supermarkten vinden zijn, maar juist bij winkels waar de repen van Tony’s vanaf de start een plekje op de toonbank hebben. Hiermee wil Tony’s Chocolonely hen bedanken dat zij aan het begin van hun succes stonden.

over Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely is crazy about chocolate, serious about people! Sinds 2005 zijn zij op weg naar 100% slaafvrije chocolade. Hiermee bedoelen ze niet alleen hun eigen chocolade, maar alle chocolade wereldwijd. Pas dan hebben ze hun doel bereikt. Ze laten graag zien dat chocolade maken echt anders kan Tony’s Chocolonely is namelijk gek op chocolade, op ’t eten en ’t maken, ze weten er alles van. Van de cacaoboon tot de reep in je mond. Door hun intensieve samenwerking met 2 coöperaties in Ghana en Ivoorkust kunnen ze precies vertellen waar de cacaobonen vandaan komen die in jouw Tony’s reep zitten. Ze maken smaakcombinaties waar je nog net niet je vingers bij opeet. Deze chocolade heeft geen nare bijsmaak! Voor niemand niet, want ze zijn heel serieus als het om mensen gaat. Dat geldt voor hun team en de cacaoboeren, maar ook voor de chocoladefans, klanten en leveranciers. En jij kunt hen helpen simpelweg door hun chocolade te eten! Want hoe meer chocoladefans achter hun missie staan, des te meer ze kunnen betekenen voor boeren in West Afrika. Zij kunnen dit niet alleen, samen maken we het verschil!
Meer (w)eten over hun weg naar 100% slaafvrije chocolade? Kijk dan op www.tonyschocolonely.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.