logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: The Tomorrow War

the tomorrow war

Daar is hij dan: de Amazon Prime exclusive science fiction-film The Tomorrow War! En het is echt een film voor monstermensen. Die zullen letterlijk smullen van deze actiefilm, waar de mensheid op het punt staat om genadeloos te verliezen van een bizar soort hondschepsel, met twee lange bot-schietende tentakelarmen. Gelukkig duurt het nog even voor die oorlog uitbreekt, maar hij is wel binnen bereik.

Toekomstmuziek

Het verhaal van The Tomorrow War neemt je mee naar de toekomst. Daar krijgt de mensheid, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, te maken met een genadeloze vijand. Er zijn nog maar zo’n 500.000 mensen over, als je de verhalen mag geloven. De rest is dood. Dan vinden de mensen een mogelijkheid om naar het verleden te reizen. Daar ronselen ze soldaten die het voor hen moeten opnemen. In de toekomst, dus. Wereldwijd wordt de dienstplicht weer ingesteld en worden mensen – zowel soldaten als normale burgers – in no-time klaargestoomd om te strijden tegen deze vrijwel onverwoestbare vijand.

Persoonlijke noot

Is dat een slimme zet? Nee, natuurlijk niet! Je laat ongetrainde burgers toch niet vechten tegen een vijand die minsten 90% van de bevolking heeft opgevreten? Misschien hadden ze beter kunnen besluiten om een waarschuwing door te geven aan het verleden, zodat we met z’n allen goedbewapend en voorbereid ten strijde konden gaan. Maar goed. Dat is mijn persoonlijke mening. Een goede film had het vast niet opgeleverd.

Bekijk hier de trailer van The Tomorrow War:

Heldenstatus

Hoofdrolspeler in deze film is Chris Pratt, die we natuurlijk kennen uit de Jurassic World-franchise en de Marvel-wereld, in zijn rol als Star Lord. Hier speelt hij een doorgewinterde soldaat, die zijn strepen heeft verdient in de oorlog. Nu heeft hij biologieles op een middelbare school, waar hij niet tevreden over is. Iets knaagt er aan hem, maar hij krijgt geen voet aan de grond bij grote, private beveiligingsbedrijven. Chris speelt de rol van Dan Forester trouwens best goed. Hij heeft natuurlijk een soort nonchalante vibe om zich heen, met een gezicht waarbij je ieder moment een bijdehante grap verwacht, maar in deze film weet hij die netjes te mixen met het imago van een slimme, gewiekste en behendige ex-soldaat.

Tijdreizen

Hoewel de toekomst lonkt om gered te worden, belooft Dan Forester om bij zijn gezin te blijven. Maar… daar komt weinig van terecht. Dienstplicht roept – en wat heb jij als burger dan te zeggen? Hij wordt opgeroepen, krijgt een high-tech onderarm-ding om zijn arm geklemd en geïmplanteerd en krijgt een groepje nieuwkomers onder zich om een onderzoeksfaciliteit binnen te dringen en de overlevende wetenschappers te redden. Die zijn namelijk druk in de weer om een middel te vinden die de monsters moet vernietigen. Dat gaat nog niet zo makkelijk en Dan maakt een paar bijzondere keuzes, wat heel wat mensenlevens kost.

Strijd van morgen

Bijzonder moment is dat Dans dochter nog altijd in leven is in de toekomst en zich heeft opgewerkt tot kolonel in het leger, inclusief een paar fikse wetenschappelijke diploma’s op zak. Een dame die weet wat ze wil en haar mannetje staat dus. En ze staat op het punt om een middel te ontwikkelen dat de vrouwelijke monsters kan vernietigen, die als een malle nakomelingen produceren onder de grond – White Spikes genaamd. Als dat middel naar het verleden gestuurd kan worden… kan de hele ellende misschien worden voorkomen!

Geregisseerd door Chris McKay
Geschreven door Zach Dean
Geproduceerd door David Ellison, Dana Goldberg, Don Granger, Jules Daly, David Goyer, Adam Kolbrenner, Rob Cowan, Chris Pratt, Brian Oliver en Bradley J. Fischer
Met in de hoofdrollen Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons, Betty Gilpin, Sam Richardson, Edwin Hodge, Jasmine Mathews, Ryan Kiera Armstrong en Keith Powers


Recensie over The Tomorrow War

The Tomorrow War is een echte spektakelfilm. Er zitten genoeg haken en ogen aan de film om kritische noten neer te zetten, met het punt van mijn persoonlijke noot bovenaan, maar dat laten we even voor wat het is. Je krijgt namelijk geen moment om je te vervelen. De monsters zien er bijzonder eng en creepy uit. Door hun lichaamsbouw lenen ze zich voor allerlei acrobatische toeren, waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Hun dikke huid levert genoeg problemen op voor de soldaten, en al helemaal voor de ongetrainde mensen met wie Dan Forester op pad moet. De invoeging van zijn dochter Muri als volwassen vrouw is een briljante zet.

Score: 8


Informatie

Titel: The Tomorrow War
Uitgever: Amazon Prime
Tijdsduur: 138 minuten
Genre: sci-fi.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

streaming-banner-prime-video

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.