logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Tom Groot – Superchill schoolreisje (maar écht…)

Voor Tom en zijn vrienden komt een droom uit. Ze gaan met de hele klas naar een koekjesfabriek! Maar… zou Tom mee mogen? Hij heeft namelijk al 3 verdrietige gezichtjes en 4 betekent niet mee. Die verdrietige gezichtjes haal je door je huiswerk niet te maken of in te leveren. Ook krijg je er eentje als je iets doet wat niet mag, bijvoorbeeld tekenen in de les. Maar het goede nieuws voor Tom is dat je ook blije gezichtjes kan verdienen. Die krijg je door juist iets goeds te doen, zoals je huiswerk héél goed maken. Zal Tom mee op schoolreisje mogen of niet?

Tekenmuur

Op school vertelt de docent van Tom, Meneer Fullerman, dat er een hele grote tekenmuur is. Een muur waar Toms klas op mag doedelen. En laat Tom nou net dol zijn op tekenen! Voor het eerst op school is hij enthousiast over iets en hij wil er meer over weten. De klas krijgt het adres van de muur. Tom kan niet wachten om te gaan doedelen! Hij hoopt wel dat zijn vader hem wil brengen, want het is aan de andere kant van de stad.

Oeps!

Tom neemt zijn beste vriend Dirk mee naar huis om te vragen of ze naar de tekenmuur mogen. Toms vader vindt het prima en ze gaan op weg. Maar toen ze er bijna waren, bleek dat er een weg versperring was. Ze moesten omrijden! Eenmaal aangekomen bij de muur beginnen ze meteen met tekenen. Maar dan komt Dirk tot een schokkende ontdekking. Ze tekenen op de Tekenlaan. Maar in de folder staat dat ze op de Tekenweg moeten zijn…

Ga direct naar Tom Groot- Superchill schoolreisje (maar écht…) op BOL.com.


Recensie over Tom Groot – Superchill schoolreisje (maar echt…)

Dit is weer een klassieke Tom Groot. Deze reeks boeken vind ik sowieso geweldig en dit boek voldoet compleet aan mijn verwachtingen. Ik vind het bijzonder hoe de schrijfster steeds weer een nieuw verhaal weet te verzinnen met dezelfde personen. En dit is al deel 17!

Score: 8.5


Informatie

Tom Groot- Superchill schoolreisje (maar écht…),
Illustrator: nvt
Uitgever: Gottmer, 240 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789025772833 . Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.