logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Tom Groot in Topvorm – vind hij zelf

tom-groot-9-in-topvorm-maar-soms-even-niet-liz-pichon-boek-cover-9789025762513 Tom Groot kan zich inmiddels helemaal zetten naast Bram Botermans, die je misschien wel knt van de boeken van ‘Het leven van een loser’. Ook Tom houdt namelijk een dagboek bij, waarin hij vertelt over zijn dagelijkse leven, zowel thuis als op school. En dat i behoorlijk hectisch, als je hem mag geloven. Gelukkig is Tom Groot in Topvorm – maar soms even niet. Dat kan ook niet, continu 100% presteren, natuurlijk! Maar toch probeert hij er alles aan om de beste van de klas te worden en te blijven. Hij heeft zelfs een lijstje gemaakt met regels waaraan je je kunt houden om de beste te worden: 1. Blijf wakker tijdens de les (is best nuttig). 2. Maak géén rare tekeningen van je leraar. 3. Blijf uit de buurt van de pestkop van de klas. 4. Zorg dat je vader en je moeder niet in je agenda schrijven. 5. Laat je niet op je kop zitten door je humeurige zus Delia. (Heeft niets met school te maken, maar toch handig om te weten.) Dat lijken allemaal geweldige regels, en ik weet zeker dat als jij je daar aan houdt, ook jij de beste van de klas kunt worden. Tom heeft zijn hersenen echter genoeg gepijnigd na het bedenken van deze regels, en wijkt er erg vaak van af. Toch stelt hij zich beschikbaar voor het leerlingenbestuur. Maar of dat nu zo’n goed idee is? Daar zien ze toch liever goede, brave en slimme leerlingen in, geen dagdromers zoals Tom! Het negende boek van Tom Groot: In Topvorm (maar soms even niet) is even hilarisch als de eerdere boeken uit deze serie. Tom heeft als grote droom om tekenaar te worden, en kan zich helemaal uitleven op de fantasierijke krabbels in zijn dagboek. Het hele boek lijkt handgeschreven, wat de geloofwaardigheid van een dagboek ten goede komt. De avonturen die hij beleeft zijn absurd, maar ook hilarisch. Tom schrijft vanuit zijn eigen persoon, wat het makkelijk en plezierig leesbaar maakt. Maar zeg eens eerlijk: is het boek voor jou herkenbaar? Heb jij ook zo’n leraar als Fullerman? Of ben jij juist zo’n dromer als Tom?

Informatie

Tom Groot in Topvorm, Liz Pichon
Illustrator: Liz Pichon Gottmer, 232 pagina’s, hardcover. Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789025762513

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.