logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Tom Groot – coole doedels en geniale verhalen

Iedereen kent de boeken van Tom Groot wel, toch? Nou, in dit verhaal beleeft hij weer vanalles. Hij beleeft minder dan in de vorige boeken, omdat dit in boek ook dingen staan die je kan maken en tekenen. Nu kan je zelf aan de slag. Ik heb zelf ook al wat uitgeprobeerd, en al zeg ik het zelf, ze zijn best wel goed gelukt! Als jij dit boek ook koopt, kan je zelf ook de pop-up kaarten, fotolijstjes, monsters en nog veel meer maken! Maar goed, ik dwaal weer af, terug naar het verhaal.

De vakantie

Tom heeft vakantie, en hij heeft een hele lijst gemaakt van wat hij allemaal zou kunnen doen. van Delia pesten tot spelen met Haan (de hond van de beste vriend van Tom: Dirk). Hij wil het allemaal doen, Tom wil zijn hele lijst afwerken. Hij heeft geen huiswerk deze vakantie, dus daarom staan er zoveel dingen in die je kan maken. De eerste dag van de vakantie moet Tom met zijn moeder mee naar haar werk, omdat niemand op Tom kon passen. Dat was niet bepaald erg, want Tom kon daar gewoon tekenen en knutselen. In dit hoofdstuk staan ook een paar pagina’s vol met knutselwerkjes die je thuis kan maken.

Nog meer leuke activiteiten

De tweede dag van de vakantie blijft Tom thuis en gaat hij buitenspelen. Daarna gaat hij met zijn buurmeisje Juul en een van zijn klasgenoten een tekenspel doen en mini pizza’s bakken (die ze daarna natuurlijk opeten). In het boek Tom Groot – coole doedels en geniale verhalen lees je natuurlijk ook hoe je mini pizza’s bakt. De derde dag, en de laatste die ik jullie ga vertellen, gaat Tom naar zijn neven. Zijn tante is naar zumba-les, dus is hij alleen met zijn oom en neven. Ze maken toasts, en Tom leert ze om toast-doedels te maken. Daarna gaan ze een kaartspel doen en doet Tom een goocheltruc voor met kaarten. Toen tante Aleid thuis kwam gingen ze cupcakes versieren en laat hij nog wat leuke dingen aan je zien.

Ga direct naar Tom Groot – coole doedels en geniale verhalen op BOL.com.


Recensie over Tom Groot – coole doedels en geniale verhalen

CooleSuggesties topper

Een boek waar je veel mee kunt, je kan het lezen, maar je kan er ook knutselwerkjes uit maken. Het is mij niet helemaal duidelijk wat het precies is. Het is te weinig tekst voor een boek, maar te veel tekst voor een knutselboek. Dat vind ik een beetje jammer. Voor de rest, de knutselwerkjes zijn leuk om te maken, en zijn niet heel erg moeilijk. De tekst is leuk en grappig, en het is alsnog met alles eromheen goed te volgen. Dat vind ik zelf dan wel weer heel erg knap gedaan.

Score: 9


Informatie

Tom Groot – Coole doedels en geniale verhalen,
Illustrator: nvt
Uitgever: Gottmer, 256 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025771782. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.