logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Tom Groot 14: Briljante Bands En Giga Geheimen

Het verhaal gaat over Tom Groot die avonturen beleeft met zijn familie. Laat ik trouwens maar meteen over het boek zelf beginnen. Op de eerste bladzijden staan allerlei handige tips om onder klusjes uit te komen. Daarna start het verhaal pas. Op school hoort Tom dat  er een hele goede nieuwe band is gekomen, namelijk One Dimension. Iedereen is er fan van, dus de band van Tom (Dogzombies, bestaande uit Nico, Dirk en Tom) schept op dat zij ook met superduper goede nieuwe liedjes komen. Marcus Mulder lacht ze uit en zegt dat die nieuwe liedjes vast en zeker over karamelreepjes gaan. Dat maakt Tom boos omdat het een best goed idee is. Daarom gaan ze een keer liedjes bedenken met de hele band. Tom heeft al een heel goed liedje over koekjes. Daarnaast heeft Tom ook nog een paar grappige plaatjes opgezocht. Deze veroorzaken bijna de eerste bandruzie. Ook heeft Tom ontdekt dat Delia een dagboek heeft.

De band gaat oefenen

Als de band gaat oefenen moet Nico zijn kleine broertje meenemen, want anders mag hij niet gaan. Dat levert veel problemen op, zoals het moment dat Nico’s broertje een schudbeker stuk maakt (aan het eind van het boek staat hoe je een schudbeker maakt). Daardoor wordt de hele vloer van Tom’s kamer vies en kunnen ze niet meer oefenen. Maar gelukkig komt het koekjeslied toch af. Als Tom’s moeder thuis is en zijn vader het huis in komt laat hij het aan ze horen. Ze vinden het geweldig.

Tekenen

Op school schept Marcus op dat hij heel goed kan tekenen. Marcus zegt dat Tom en Amy maar wat dingen moeten zeggen die hij moet tekenen. Die dingen heeft hij niet helemaal goed verstaan: zoals in plaats van een harige poot een harige noot en in plaats van een babyzitje een baby die zit. Een tijdje daarna doet Tom mee aan het schoolorkest. Zijn moeder gaat mee naar school om het formulier in te leveren omdat Tom dat soms “vergeet”. Ook levert ze wat schoenendozen in die nodig waren voor het recycle-orkest. Voor de rest van het verhaal moet je Tom Groot 14: Briljante Brans en Giga Geheimen zelf maar lezen 🙂 er gebeurt zo veel!

Ga direct naar Tom Groot 14: Briljante bands en giga geheimen op BOL.com.


Recensie over Tom Groot 14: Briljante Bands En Giga Geheimen

Het is eigenlijk een beetje hetzelfde als de andere Tom Groot boeken geschreven alleen dan nóg leuker. erg leuke plaatjes, ook heel leuk dat er in staat hoe je Delia tekent. Het ging best veel over DOGZOMBIES, dat vond ik wel leuk. En het ging ook over Haan de hond van Dirk. Dat vond ik heel erg leuk want door Haan komen er meestal grappige verhalen.

Score: 8


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Tom Groot 14: Briljante Bands en Giga Geheimen,
Illustrator: Liz Pichon
Uitgever: Gottmer, 264 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025770044. Prijs: 15.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.