logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Tokyo, Tim Anderson


Japan is inmiddels een echte trekpleister geworden: steeds meer Nederlanders trekken naar het Aziatische land om daar te genieten van de cultuur en te proeven wat het land te bieden heeft. Naast de uitgestrekte en ongerepte natuur speelt de felle (en kitscherige) stedelijke cultuur een belangrijke rol in deze culturele rondreizen. Toch hoef je niet helemaal naar de andere kant voor de wereldreizen om kennis te maken met de Japanse eetcultuur. Het imposante en felgekleurde kookboek Tokyo geeft je namelijk een foodtour door Japan!

Alle aspecten

Tijdens de food Tour van het kookboek Tokyo, maak je kennis met alle aspecten van de keuken in deze wereldstad. Het boek laat je verrassende kanten zien van de boeiende eetcultuur van de Japanse hoofdstad. Door het nieuwsgierige karakter van de schrijver, chef Tim Anderson, krijg je niet alleen leukste adresjes van noodleshops, sushibars yakatoritentjes te weten, maar krijg je bovendien een aantal interessante gerechten voorgeschoteld, zodat je thuis op een authentiek Japanse manier kunt koken. Op deze manier bekijk je niet alleen de restaurantjes en eettentjes in Tokio, maar maak je ook kennis met de supermarkten – een plek waar je veel leert over de eetcultuur van Japan. Tim vertelt je over de hippe dingen die daar trending zijn, die absoluut not-done zijn en welke combinaties je absoluut moet proberen. Naast deze uitspattingen gaat hij natuurlijk ook op zoek naar de beste recepten. Die komen niet alleen van restaurants, maar ook juist van verschillende inwoners van Tokyo. Naast deze gerechten bekijkt hij de Japanse gerechten met een internationale inspiratie en naar de meest experimentele gerechten, die je voorgeschoteld krijgt in exclusieve restaurants.

Toeristisch plaatje

Wanneer je door het boek Tokyo bladert, vallen niet alleen de vele recepten op, maar ook de vele informatie die gegeven wordt over bepaalde gebruiken en locaties. Wat dat betreft is dit boek voor een groot deel te betitelen als reisgids, vooraleer je van plan bent om de Japanse hoofdstad te bezoeken. Dat principe van de reisgids wordt ook duidelijk in de vele foto’s die te vinden zijn. Opvallend daarbij is de wisselende kwaliteit van de afbeeldingen. Sommige plaatjes zijn tot in de puntjes gestyled, andere foto’s lijken meer op vluchtige vakantiekiekjes, hoewel het gros daarvan ook met de nodige zorg is geschoten. Dankzij deze beelden moet je nog meer betrokken in het dagelijks leven van Tokio.

Ga direct naar Tokyo op BOL.com.


Recensie over Tokyo – een Japanse food-tour

Ben jij binnenkort van plan om een reis te maken naar Japan en de culinaire wereld van Tokio te ontdekken? Dan is dit boek absolute must-have. Het schept een uitgebreid beeld over het dagelijks leven van deze Japanse hoofdstad en levert een erg volledige food-tour door Tokio. De achtergrondinformatie is onderhoudend en zit vol interessante feitjes. Alleen dat aspect maakt dit boek al het lezen waard. Tussen deze achtergrondinformatie vind je bovendien nog meer dan genoeg recepten, waarbij een aantal reisjes naar de plaatselijke toko niet overbodig zijn. De meeste ingrediënten zijn immers niet in de reguliere supermarkt verkrijgbaar. Tokyo is aantrekkelijk vormgegeven en heeft een open karakter. Vooral de veelzijdigheid doet het boek veel goeds!

Score: 8


Informatie

Tokyo – een Japanse foodtour,
Illustrator: Tim Andersen
Uitgever: Karakter Uitgevers, 256 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789045218250. Prijs: 27.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.