logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Met deze toffe sporten laat jij jouw goede voornemens slagen


Goede sportieve voornemens; heel december overtuig je jezelf ervan dat het deze keer écht gaat lukken en in januari verdwijnen ze binnen twee weken als sneeuw voor de zon. Voor de een is de sportschool een walhalla, voor de ander is het de plek waar voornemens gedoemd zijn te mislukken. Daarom hebben wij hier een rijtje met sporten waar jij in december alvast een proeflesje zou moeten boeken, om enthousiast het sportieve, nieuwe jaar in te gaan. 

De opkomende sport padel 

We kunnen niet anders dan volmondig beamen: padel is terecht booming. En als wij zeggen booming, bedoelen wij; ie-de-reen is opslag verliefd op deze sport. Het is een dynamische en uitdagende mix tussen squash en tennis. Het speelveld is 10×20 en omringd door hoge glazen wanden. Je slaat de bal tegen de vloer, wanden en over het net. Het is een sport die je snel onder de knie hebt en het is super intensief. Het kan niet anders dan dat je erna met een bevredigd gevoel weer op de bank ploft en je meteen de volgende sessie reserveert. Speel het spel met je drie beste vrienden en het wordt een ware concurrent van de kroeg.  

Bossaball 

Dit is dé sport waar je vroeger als kind tijdens gym van droomde. Het is een combinatie van voetbal, volleybal en gymnastiek. En dat allemaal op, jawel; een opblaasbaar speelveld met trampolines. Het balspel wordt gespeeld in twee teams en de bal wordt vaak op een indrukwekkende manier overgegooid door middel van ondere salto’s. We horen je denken, dan mag ik nog wel even een goedkope zorgverzekering afsluiten, wil ik me wagen aan zulke acrobatische kunsten. We kunnen je niet meer dan gelijk geven, sluit die zorgverzekering af voor 2022 begint, en spring al flikflakkend het nieuwe jaar in tijdens een bossaball spel. 

Boulderen 

De nieuwe klimsport waarbij je alleen je sportschoenen aan hoeft te trekken en je kan de boulderwand betreden; die maximaal drie meter hoog is. Van je tenen tot je vingertoppen, elke spier wordt gebruikt. Het is een individuele sport, zonder veiligheidslijn, die puur gericht is op jouw vindingrijkheid en skills. Het is uitdagend, in een sociale omgeving en je wordt er super sterk en fit van. En dat is nu precies wat je wil wanneer je een nieuwe sport begint!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.