logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Toffe ideeën voor de nieuwe keuken in jouw huis 


Op zoek naar keuken inspiratie om jouw keuken te kunnen renoveren? Er zijn tal van verschillende mogelijkheden om je keuken karakter te geven, te voorzien van een sfeervolle, strakke uitstraling én van alle gemakken te voorzien om de lekkerste diners te kunnen bereiden. In dit artikel zetten we een aantal toffe ideeën op een rijtje, die jou helpen bij het uitzoeken van een nieuwe keuken. 

Naast de mogelijkheid om een nieuwe keuken in huis te plaatsen, kun je ook kiezen voor het opknappen van de bestaande keuken. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de frontjes op keukenkastjes. Het geeft de keuken een frisse uitstraling, zonder het volledige kastwerk en de apparatuur te moeten vernieuwen! 

Gebruik van natuurlijk ogende materialen in de keuken 

Kies bij het opknappen van de keuken voor het gebruik van natuurlijk ogende materialen. Zo is onder meer een marmer keukenblad van Nieuwenhuis Keukens populair bij huishoudens die hun keuken vernieuwen. Naast een marmer keukenblad, past ook een keukenblad van graniet, composiet of beton goed bij een moderne keuken. Deze materialen kun je combineren met een stijlvolle zwarte, of bijvoorbeeld goudkleurige keukenkraan. Het voegt een chique, luxe touch toe aan de keuken! Op zoek naar een voordelige optie? Kijk in dat geval eens naar een marmerlook kunststof aanrechtblad. 

Combineer de kleur die je in het aanrechtblad terug laat komen met fraai tegelwerk achter de inductiekookplaat. Geglazuurde honingraat tegeltjes zijn hierbij populair. Kies bijvoorbeeld voor een mozaïek van dergelijke tegels. 

Moderne apparatuur in de nieuwe keuken installeren 

Niet alleen wil je dat de nieuwe keuken qua uitstraling aansluit bij de laatste trends en je persoonlijke smaak; kijk ook goed naar de apparatuur waarvan je deze laat voorzien. Denk bijvoorbeeld eens aan een inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem. Steeds meer keukens worden hiervan voorzien, daar het verschillende voordelen biedt. Het afzuigsysteem voorkomt bijvoorbeeld dat een groot deel van de wand in de keuken in beslag wordt genomen door de afzuigkap. Vaak maakt het weglaten van de afzuigkap dat de keuken ruimer oogt. 

Naast een inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem wint de heetwaterkraan aan populariteit. Onder meer het apparaat van Quooker is hierbij populair. Ook merken als HOWAT en bijvoorbeeld Franke bieden deze kranen aan. Heb jij er al eens naar gekeken? Nog luxer dan de kraan met kokend water, is het model met zowel kokend- als bruisend water. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.