logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Toetjesbijbel

Er is altijd ruimte voor een lekker toetje. Dat is zo’n beetje het credo bij ons in huis. En anders maken we wel ruimte! In onze boekenkast staan dan ook heel wat boeken vol lekkere en zoete recepten: de toetjesbijbel is echter een boek ’to rule them all’: een allesomvattend boek vol recepten die je alle hoeken van de toetjeswereld laten zien!

Bekijk hier alle Kookbijbels en Kook-atlassen.

Heldere indeling

Het is slim om de toetjesbijbel eerst even van voor tot achter door te bladeren, voor een eerste selectie wat je allemaal wilt maken. De indeling is namelijk ingedeeld op een bijzondere wijze. Aan de ene kant heb je een indeling op het type nagerecht, zoals fruit, vla, yoghurt of ijs. Aan de andere kant is er ook een aantal hoofdstukken toegespitst op een land, zoals Frans, Italaans en (superleuk!) oud-Hollandse toetjes. Vul dat aan met sauzen en taarten… en je hebt een compleet boek voor ieder moment.

Geweldige recepten

Persoonlijk ben ik al verkocht als ik de naam van Rutger op de cover zie staan: dan weet je dat ieder recept klopt en haalbaar is. De Toetjesbijbel is daar zeker geen uitzondering op: de recepten zijn fijn omschreven en gebruiken ambachtelijke technieken, zodat je het toetje van A tot Z helemaal zelf kunt maken. Ieder recept heeft een duidelijke lijst met ingredienten en een stap-voor-stap instructie, vaak ook ingeleid met een persoonlijke noot of een praktische tip. Ik mistte wel een beetje de indicatie voor de voorbereidingstijd en de bereidingstijd, maar ook deze kookbijbel is briljant in zijn uitvoering: helder, goed leesbaar en vooral gericht op een compleet aanbod.


Ga direct naar Toetjesbijbel op BOL.com.

Recensie over Toetjesbijbel

CooleSuggesties topper

De Toetjesbijbel is een echte must-have in je boekenkast: het is een heel fijne verzameling van de meest bekende toetjes (ook al zijn die soms een tikje in de vergeteleid geraakt, zoals Haagse bluf). De recepten zijn duidelijk omschreven in stap-voor-stap instructies, aangevuld met fraaie kleurenfoto’s en een praktische inleiding. Naast de Bakbijbel en de Koekjesbijbel een briljant boek om er regelmatig bij de pakken – maar dat gaat eigenlijk wel op voor de meeste kookbijbels.

Score: 9


Informatie

Titel: Toetjesbijbel
Auteur:
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 480
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048861828
Prijs: 34.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.