logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De toekomst van Hawking, Neal Shusterman en Eric Elfman

Het slotstuk van de Accelerati-trilogie, waar we al eerder De Erfenis van Tesla en Het Geheim van Edison van recenseerden, is in zicht. Sterker nog: ik heb het op dit moment voor me! In dit boek gaan de spannende avonturen van Nick Slater verder, die begonnen op het moment dat Nick Slater, zijn vader en zijn broertje in Colorado Springs zijn komen wonen, in het oude huis van niemand minder dan Nikola Tesla. De bijzondere uitvindingen die hij op zolder had liggen beschikten over uitzonderlijke en soms haast bovennatuurlijke eigenschappen, maar vormden ook een speciaal apparaat, dat de wereld zou voorzien van gratis energie. Een apparaat dat de machtsbeluste Accelerati maar wat graag in hun bezit zouden krijgen…

Bijzondere vriendengroep

Het zal je wel zijn opgevallen dat Nick een bijzondere vriendengroep om zich heen heeft verzameld, met de inmiddels ondode Vince, de knappe Caitlin en de eigenaardige Mitch. Deze groep wordt in dit boek nog verder uitgebreid met Zak, een hoogintelligente jongen die al op de universiteit zit, en blijken soms ook vijanden best vriendelijke kantjes te hebben. De toekomst van Hawking dendert voort door alle perikelen en problemen, waarbij uiteindelijk alle touwtjes bij elkaar komen voor een afgesloten en compleet verhaal.

Reizen maar

Een belangrijk deel van De Toekomst van Hawking is voorbestemd aan reizen. Met de bijzondere wereldbol van Tesla is het namelijk mogelijk om met één druk op de knop over de hele wereld te reizen, maar Tesla had ook een telefoon ontwikkeld waarmee je naar ieder punt in het verleden kunt bellen. Twee wonderlijke uitvindingen, die heel wat unieke toepassingsgebieden openstellen voor dit bijzondere verhaal. Het grappige is, dat door die splitsing van de vriendengroep, ieder zijn eigen avontuur beleeft. Dat zorgt voor een breder speelveld en een mooie kennismaking met de verschillende personages.

Vriend of vijand

Best een groot deel van het boek is voorbehouden aan de vraag wat goed is… en wat slecht. Zoals je in het tweede deel hebt kunnen lezen, is Nick ondergedoken bij de Accelerati, waar hij nauw contact heeft met de ondode Edison. Hij wil niet met ze samenwerken, maar ziet ook dat dit de enige manier is om alle Tesla-voorwerpen bij elkaar te krijgen en ze in elkaar te zetten, voor de wereld verwoest wordt door een enorme elektrische storm. Ondertussen zijn Nicks vrienden op weg om hun eigen plan te trekken en proberen ze te begrijpen waar Nick mee bezig is, terwijl ze de laatste twee voorwerpen angstvallig verborgen proberen te houden voor de Accelerati. Maar of dat wel gaat lukken?


Recensie over Accellerati 3: De Toekomst van Hawking

De Toekomst van Hawking is een spetterend slotstuk van deze fantasierijke trilogie, waarbij alle puntjes op de i worden gezet en alle touwtjes aan elkaar worden geknoopt. Ik denk dat vrijwel niemand heeft voorzien hoe deze reeks zou aflopen! De combinatie tussen reizen en tijdbellen is goed uitgewerkt en gaf de schrijvers veel vrijheid om te spelen met tijd en locatie. Ondertussen leef je mee met de zoektocht binnen de Accelerati, de gewetensbezwaren van Edison en de machtslust van Johanson. Een echte pageturner met zoveel plotwendingen dat je er soms duizelig van wordt… en hongerig naar meer!

Score: 8


Informatie

Accelerati-trilogie 3 – De toekomst van Hawking,
Illustrator: nvt
Uitgever: van Goor, 443 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789000373109. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.