logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Titans, seizoen 2

Na het eerste seizoen van Titans viel ik eigenlijk even stil. Ik had eerlijk gezegd meer van de serie verwacht dan het op dat moment bood. Het epische slot waarbij de demon Trigon op aarde komt om zijn dochter Rachel te claimen was te verwachten, en toch… wat nu? Nou: het kwam! In Titans, seizoen 2, wel te verstaan. De club superhelden komt in deze reeks pas echt goed op gang. Waar het soms een beetje chaotisch of rommelig lijkt te worden, is Titans – seizoen 2 wel een serie waar de actiebeluste filmliefhebber zijn hart aan kan ophalen.

Op stoom

Na het afrekenen met Trigon valt het team eigenlijk een beetje uiteen: Dick gaat met Rachel, Gar en Jason naar Titans Tower in San Fransisco. Hawk en Dove verhuizen naar de middle of nowhere om mensen te helpen met hun zelfvertrouwen. Zelfs Kory en Donna gaan ieder hun eigen kant op. Lang duurt dat overigens niet, want al na een paar afleveringen komt de hele club weer samen in een eigen locatie, de Titans Tower. Daarbij kunnen ze zelfs af en toe de hulp inroepen van Bruce Wayne, met wie Dick de banden weer een beetje heeft aangetrokken.

Lees hier in welke volgorde je alle DC Comics films moet kijken.

Bondgenoten en vijanden

Nu moet ik wel zeggen dat Titans, seizoen 2, ook nog een beetje op gang moet komen. Dit is een echte becoming-of-age-serie van de Titans. Om zover te komen, roepen ze her en der hulp in. Naast Dick Grayson, Rachel Roth/Raven, Gar Logan/Beast Boy en Jason Todd/Robin kom je dus ook het oude Titans-team tegen, waarin Hank Hall/Hawk, Dawn Granger/Dove en Donna Try/Wonder Girl tegen, maar ook Garth/Aqualad. Zelfs Conner/Superboy speelt op een gegeven moment een rol in de serie. Samen nemen ze het top tegen een aantal bad-ass tegenstanders, met Wilson/Deathstroke als belangrijkste opponent. Om het oude team meer tot leven te wekken, krijg je nog al eens een flashback-aflevering te zien. Leuk en gaaf, maar niet zo relevant voor de huidige verhaallijn.

Ga direct naar Titans seizoen 2 op BOL.com.

Bekijk hieronder de trailer van Titans seizoen 2


Recensie over Titans, seizoen 2

Titans wordt alleen maar beter. Het is een geweldige serie vol actie. Fans van het DC Universum zullen smullen van bekende superhelden, waarbij ook de flashbacks prettige achtergrond geven. De cast is wel druk: een nieuw team aan Titans strijd zij aan zij met de oude garde – en dat zorgt voor wrijving. Het lijkt er soms op dat de makers een verschuiving willen laten ontstaan tussen de superhelden, en dat is raar. Het is genieten van de spanning en de onderlinge botsingen tussen het team, hoewel het een beetje tegenstrijdig is met het principe Superhelden.

Score: 8


Informatie

Titel: Titans, seizoen 2
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 780 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.