logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Tips voor Hogwarts Legacy


Welkom in de tovenaarswereld van Hogwarts Legacy, dat je 200 jaar mee terug in de tijd neemt, waar tovenaars en heksen nog een prima plekje in de wereld hadden. Om jouw tovenaarscarrière een boost te geven, delen we graag een aantal tips met je. Zo haal je het maximale uit Hogwarts Legacy!

Belangrijk om te weten: Hogwarts Legacy gebruikt een stevig verhaal, dat zichzelf ontrafelt naarmate je verder komt. De belangrijkste spreuken en items zullen zich pas onthullen zodra jij bepaalde punten in het verhaal hebt bereikt. Het heeft dus geen zin om bepaalde acties uit te voeren, in de hoop om een item te bemachtigen.

Gebruik Revelio om sneller XP te verdienen

Hoewel je heel wat spreuken zult leren die je helpen om te overleven en toffe dingen te doen, is de spreuk Revelio misschien wel de belangrijkste spreuk in je toverboek. Het zal objecten, vijanden en meer in de wereld markeren. Revelio werkt zelfs door muren en deuren en zal alles laten zien wat je nodig hebt of wilt. Gebruik het dus zo veel mogelijk.

Upgrade je gear

Je zult heel wat voorwerpen en magische items vinden die je kunt oppakken en gebruiken. Daarbij krijg je geen seintje als je iets vind dat beter is dan je nu gebruikt: kijk dus regelmatig in je rugzakje om betere gear te gebruiken. Je herkent ze aan een groen vinkje. Is je rugzakje bijna vol? Verkoop je overbodige spullen dan – dat is heel wat beter dan ze weggooien. Na de uitdagingen van Merlins Challenge zul je meer ruimte krijgen om voorwerpen bij je te dragen.

Bewaak je stijl

Je kunt altijd de beste gear aantrekken en gebruiken. Verkoop die oude spullen voor wat klinkende munten. Wil je liever de stijl van de slechtere items? Met een transmog kun je het uiterlijk namaken van alles wat je ooit in handen hebt gehad. Zo maak je de ultieme stijl met de beste specs. In Mevrouw Snellings Tress Emporium in Hogsmeade kun je jouw kapsel en gezicht aanpassen.

Merchandise koop je bij:

Zo open je oogkisten

Oogkisten houden hun klep stevig dicht als je in de buurt komt. Jammer, want ze zitten boordevol Galleons! Je kunt ze pas openen nadat je de missie ‘Secrets of the Restricted Section’ hebt gespeeld Dan leer je de Disillusionment-spreuk, waardoor je onzichtbaar wordt en de kisten kunt besluipen. Ka-ching!

Verzamel ingrediënten wanneer je kunt

Overal in de wereld zul je ingrediënten van toverdranken tegenkomen. Pluk en verzamel ze, je zult ze allemaal nodig hebben. Bespaar jezelf op een later tijdstip dus een onnodige zoektocht en spaar al die ingrediënten goed op. Waar je bij items een limiet hebt, is er geen maximale capaciteit voor de hoeveelheid ingrediënten die je kunt dragen. Heb je uiteindelijk de Hogwarts Legacy Room of Requirement ontgrendeld, kun je alle ingrediënten zelf kweken en oogsten.

Hoe maak je sloten open?

Je leert de spreuk Alohomora om sloten van niveau 1 te openen tijdens de missie The Caretaker’s Lunar Lament. Tijdens deze missie wordt je door conciërge Gladwyn Moon geroepen en gevraagd om twee demiguise-beelden te herstellen – betoverde items waarvan Gladwyn vermoedt dat ze zijn neergezet om hem bang te maken. Heb je die missie voltooid? Dan zal Gladwyn je de spreuk leren en kun je sloten openen.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.