Tips voor het vertellen van je eigen kinderverhaaltjes net als Mr. Bean

mr bean verhalen vertellen

Deze week zijn het de Nationale Voorleesdagen om voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren. En wie kan er nu nog beter verhalen vertellen dan de populairste grappenmaker Mr. Bean! Tijdens het Cartoonito-blok deelt hij zijn meest hilarische verhalen in zijn show “Vertellen met Mr. Bean”. Liever zelf verhalen vertellen? Met deze 5 tips kan je jouw kinderen meenemen in een wonderlijk avontuur:

  1. Houd het verhaal simpel en duidelijk. Gebruik korte, eenvoudige zinnen en zorg ervoor dat het verhaal een duidelijk begin, midden en einde heeft. Laat de lezer weten hoe het verhaal afloopt en of de problemen opgelost zijn.
  2. De verhalen die het meest indruk maken zijn verhalen die educatief tintje hebben zonder dat de kinderen het doorhebben. Je kunt dit erin verwerken door af te sluiten met een moraal van het verhaal en dit daarna met je kinderen te bespreken.
  3. Kinderen zijn gek op herhaling, dit helpt hen het verhaal te begrijpen en te onthouden. Herhaling in een iets andere vorm zorgt ervoor dat zij zelf nadenken en connecties leggen.
  4. Durf je kinderen te laten griezelen… Het klinkt uitdagend een spannend verhaal voor het slapengaan, maar kinderen zijn gek op griezelen. Het is goed voor hun fantasie en zolang het griezelen in een veilige omgeving plaatsvindt, kan het helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen.
  5. Gebruik visuele hulpmiddelen, zoals plaatjes of poppen, om het verhaal te visualiseren en te verduidelijken. Visuele hulpmiddelen kunnen helpen om abstracte concepten of ideeën duidelijker te maken en het verhaal levendiger te maken.

Hopelijk heb je met deze tips voldoende inspiratie om aan de slag te gaan met je eigen kinderverhalen. Mocht je liever Mr. Bean het woord laten doen. Ontdek alle nieuwe verhalen vanaf 7 januari om 8:30 uur tijdens “Verhalen vertellen met Mr. Bean” in het Cartoonito-blok op Boomerang.

nationale voorleesdagen verhalen als Mr bean

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.