logo-liggend-wit-donkerblauw

Tips voor het aannemen van de beste werknemers – Een gids voor pre-employment screening

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe werknemers kan het een moeilijke taak zijn om de beste kandidaten te vinden. Het is belangrijk dat je niet alleen iemand aanneemt vanwege zijn of haar ervaring, maar ook op basis van hun karakter en potentieel binnen jouw bedrijf. Een manier om dit te doen is door middel van pre-employment screening. In deze blog zal ik handige tips delen die jou zullen helpen om de beste kandidaat te vinden die past bij de cultuur, waarden en eisen van jouw bedrijf.

contract-tekenen

Vraag de sollicitant naar referenties

Een simpele manier om meer inzicht te krijgen in het karakter en de werkhouding van je sollicitant is om referenties op te vragen. Verifieer hun werk geschiedenis en vraag andere werkgevers hoe het was om met de sollicitant te werken, en welke vaardigheden de sollicitant heeft getoond. Dit kan van onschatbare waarde zijn bij het beoordelen van iemands geschiktheid voor de functie.

Maak gebruik van pre-employment screening

Een andere optie is om pre-employment screening te gebruiken om meer informatie te krijgen over de sollicitant. Hierbij wordt de sollicitant onderworpen aan een reeks tests en interviews om te kijken of hij of zij wel bij jouw bedrijf past. Dit kan variëren van een gedragsanalyse tot een criminele achtergrondcheck. Het screenen van sollicitanten is een investering, maar levert je veel op!

Verduidelijk de functievereisten

Het is belangrijk om de vereisten voor een functie duidelijk te definiëren. Dit voorkomt onduidelijkheid bij sollicitanten en zorgt ervoor dat de juiste kandidaten zich aanbieden. Wanneer sollicitanten niet volledig begrijpen wat de functie vereist, kan dit leiden tot slechte prestaties en ontevredenheid bij beide partijen.

Selecteer op basis van persoonlijkheid en cultuur

Het is belangrijk om kandidaten te selecteren op basis van persoonlijkheid en waarden. Het hebben van de juiste achtergrond en ervaring is niet altijd genoeg – iemand moet ook passen binnen de bedrijfscultuur om effectief te kunnen functioneren. Stem de persoonlijkheid van de kandidaat af op de waarden en cultuur van je bedrijf om een harmonieus team te creëren.

Geef kandidaten voldoende tijd om te reageren

Geef kandidaten voldoende tijd om de keuze te maken. Als je haast hebt kan druk op de kandidaat ervoor zorgen dat hij of zij een beslissing maakt die alleen gebaseerd is op geld of baanzekerheid en niet op wat er bij jouw bedrijf past. Geef kandidaten genoeg tijd om na te denken en te beslissen of ze wel of niet bij jouw bedrijf willen horen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.