logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Tips voor een luxe sfeer in de badkamer


Een belangrijke plek in huis is toch wel de badkamer! We maken ons klaar om de dag te beginnen, maar sluiten deze ook weer af in de badkamer. Naast dat de badkamer functioneel is, moet het ook een plek zijn waar je heerlijk tot rust kunt komen en mag ontspannen. In dit artikel lees je daarom hoe je binnen enkele stappen een luxe sfeer kunt creëren in jouw badkamer.

#1. Materialen

First things first: Maak gebruik van hoogwaardige materialen in de badkamer, zoals hoogglans tegels, natuursteen of marmer. Hierdoor krijgt de badkamer niet alleen een luxe uitstraling, maar zijn het ook nog eens materialen van hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor blijft de badkamer lang mooi en hoef je het niet zo snel te vervangen. Tip: vergeet ook de accessoires niet in de badkamer. Zorg dat je een aantal musthaves neerzet, zoals een handdoekhouder, mooie badmat en een hoge kast bijvoorbeeld. Hierdoor kun je veel opbergen in de kast en zorg je ervoor dat het opgeruimd is en blijft.

#2. Het licht

De juiste verlichting in de badkamer kan een groot verschil maken. Met inbouwspotjes creëer je bijvoorbeeld direct een luxe sfeer. Het staat strak, modern én stijlvol. Om het helemaal af te maken kun je ervoor kiezen om een aantal zwarte elementen te gebruiken in de badkamer en ook te kiezen voor zwarte inbouwspotjes. Hierdoor past het mooi bij elkaar en zorg je ervoor dat het matcht met de rest van het interieur in de ruimte. Overweeg ook om een mooie spiegel aan te schaffen waarbij je accentverlichting rondom de spiegel hebt. Dit staat niet alleen mooi, maar is ook nog eens functioneel wanneer je jezelf wil klaarmaken.

#3. Kleuren

Kleuren zijn erg bepalend voor de sfeer in de ruimte. Kies daarom voor natuurlijke tinten, zoals beige, wit, grijs en zwart voor een neutrale en strakke basis. Daarnaast kun je spelen met een aantal accentkleuren, zoals blauw, roze, groen of oranje. Kijk goed naar welke kleuren jij veel in huis hebt en zorg dat je dit doorvoert naar de badkamer. Hierdoor zorg je ervoor dat het één geheel wordt.

#4. Inloopdouche

Een mooie inloopdouche voegt gelijk een vleugje luxe toe aan de badkamer. Kijk daarom eens naar de mogelijkheden voor een inloopdouche. Het geeft je direct meer comfort, maar is ook veiliger. Je hebt op die manier meer loopruimte en bewegingsvrijheid in de douche. Daarnaast heb je ook minder kans op uitglijden! Ideaal dus. Kies hierbij een mooie glazen douchewand uit, want op die manier geeft het een ruimtelijk gevoel in de badkamer.

#5. Geuren

Niet alleen visueel moet een badkamer aantrekkelijk zijn, want ook is de geur erg belangrijk. Kies voor heerlijke geurkaarsen in de badkamer of een luchtverfrisser. Geuren die ontspannend werken zijn onder andere eucalyptus, vanille of lavendel. Deze lekkere geuren dragen ook bij aan een heerlijke ontspannen en luxueuze sfeer.

#6. Groen

Voeg planten toe in de badkamer! Kies voor luchtzuiverende planten, zoals varens of aloë vera bijvoorbeeld. Op die manier breng je een stukje sfeer in de badkamer, is het goed voor de lucht en creëer je een mooi plekje. Zet de planten op een mooi bankje of een plank neer, zodat het een mooie toevoeging wordt in de ruimte.

Er zijn dus veel mogelijkheden om jouw badkamer een luxe uitstraling te geven. Van een inloopdouche tot aan goede materialen: het is eenvoudig om jouw badkamer een nieuwe look te geven. Op zoek naar goede verlichting? Overweeg dan eens de inbouwspot ip65. Dit kun je zelfs dimmen! Heel veel succes.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.