logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kortere dagen, langere nachten: tips van Ring voor een veilig (t)huis

Het is herfst. Dat betekent regen, wind en ’s avonds gezellig de kaarsjes aan. Het betekent ook kortere dagen en langere nachten. Juist in deze donkere periode wil je kunnen zien wat er in en om je huis gebeurt. Daarom is Ring vanaf nu partner van de Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW). In samenwerking met NIPW deelt Ring een aantal tips om je (t)huis veiliger te maken tijdens deze donkere dagen.

Verlichting

Inbrekers houden van het donker. Logisch natuurlijk – het maakt ze minder zichtbaar voor jou, je buren of voorbijgangers. Het is dan ook slim om je huis goed te verlichten. Installeer daarom verlichting die ’s avonds automatisch aangaat of die je kunt bedienen via een app op je mobiele telefoon. Of denk bijvoorbeeld aan met wifi verbonden camera’s met ingebouwde beveiligingsverlichting en bewegingssensoren, waarmee je je oprit of achtertuin rechtstreeks vanaf je smartphone in de gaten kunt houden. Hoe zichtbaarder je beveiligingsoplossingen, hoe minder aantrekkelijk je huis wordt voor ongewilde bezoekers.

Bewoonde indruk

Je wilt het een inbreker natuurlijk niet te makkelijk maken. Als inbrekers zien dat je niet thuis bent, geef je hen het gevoel dat ze alle tijd hebben om op hun gemak aan de deur te sleutelen en naar binnen te gaan. Zorg er dan ook voor dat je, wanneer je van huis gaat, enkele lichten aan laat. Slimme lichten en lichten met timers kun je makkelijk op een bepaalde tijd aan en uit laten gaan.

Kies voor smarthome-beveiliging

Voor een groter gevoel van veiligheid beveilig je je huis het best met de nieuwste toepassingen. Investeer bijvoorbeeld in slimme beveiligingscamera’s of deurbelsystemen die een pushbericht naar je smartphone, tablet of pc sturen wanneer iemand op de bel drukt of de bewegingssensor activeert. Door een camera met een tweerichtingspraak te installeren, kun je direct tegen eventuele indringers praten, of je nu bij de buren rond de open haard zit of aan de andere kant van de wereld in je hangmat ligt. Voor een extra laag veiligheid kun je ook een Ring Stick Up Cam overwegen: de eerste camera voor gebruik binnenshuis én buitenshuis. De camera, die zowel op stroom als op batterijen beschikbaar is, kun je neerzetten waar je maar wilt. Zo ben je altijd en overal op de hoogte van gebeurtenissen in en rondom het huis.

Licht de buren in

Heb jij deze winter een vakantie gepland staan? Gun jezelf wat extra gemoedsrust en vraag je buren om een oogje in het zeil te houden. Laat ze de post van de mat halen en af en toe de gordijnen open of dicht doen. Zo lijkt het of er toch iemand thuis is en kun jij zonder zorgen genieten van je welverdiende (wintersport)vakantie.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.