logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Tips voor het schrijven van een blog

Bloggen is cruciaal om je website op te laten vallen in de zoekresultaten en om meer bezoekers naar je website te trekken. Als je veel blogs plaatst op je website met relevante content, zal Google je als relevant zien én dus hogerop in de zoekresultaten plaatsen. Dit heeft allemaal te maken met zoekmachineoptimalisatie, ofwel SEO. In dit artikel vertellen wij je dan ook graag meer over hoe je een blog schrijft, waardoor je SEO dus wordt verbeterd! Lees dus snel verder.

Bepaal je doelgroep

Voordat je de blog gaat schrijven is het belangrijk dat je eerst de doelgroep bepaald. Wie is je klant en wie wil je aanspreken met je blog? Dit kun je in kaart brengen door middel van een buyer persona. Zo breng je jouw doelgroep in kaart en kun je precies bepalen voor wie de blog geschreven moet worden. Als je eenmaal de doelgroep goed in kaart hebt, kun je de schrijfstijl hier op aanpassen en zal de blog dus ook meer aanspreken.

Behandel één onderwerp

Lezers zijn snel afgeleid en daarom is het verstandig om de blog zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk te houden. Dit betekent dus ook dat je één onderwerp behandeld in de blog. Kies bijvoorbeeld een actueel onderwerp in jouw vakgebied en probeer hier zo veel mogelijk over te vertellen. Laat zien dat jij de expert bent en betrek niet te veel moeilijke informatie in de blog. De blog moet duidelijk zijn voor de lezer én antwoord geven op de vragen van de lezer of oplossingen voor hun problemen. Of het nu gaat om blogs over online marketing of blogs over gezondheidszorg,  verdiep je van te voren goed in de materie en leef je in in de doelgroep.

Korte alinea’s en tussenkopjes

Nog even terugkomend op ons vorige punt over dat lezers snel afgeleid zijn: zorg daarom voor korte alinea’s en tussenkopjes. Lezers vinden het fijn dat ze van te voren al kunnen scannen waar de blog over gaat en waar ze precies welke informatie kunnen vinden. Maak dus voor jezelf een goede structuur en geef elke alinea een titel.

Vraag om advies

Kom je er even niet uit? Vraag dan om advies! Laat mensen uit je omgeving de blog lezen of schakel een professional in. Er zijn onwijs veel beste online marketingbureaus Nederland die je kunnen helpen met je online marketing en het schrijven van blogs. Zij hebben niet alleen voldoende kennis, ze kunnen je ook voorzien van advies over wat nog beter kan m.b.t. jouw online marketing.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.