logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Schoonmaak en onderhoudstips voor de badkamer


De badkamer is een belangrijk onderdeel van ons huis en is dagelijks in gebruik. Het is daarom belangrijk om de badkamer goed te onderhouden en schoon te houden. In dit artikel geven we praktische tips over hoe je je badkamer het beste kunt schoonmaken en onderhouden. Lees dus snel verder en ontdek hoe je voor een hygiënische en frisse badkamer kunt zorgen.

Zo reinig je badkamertegels en douchewanden

Badkamertegels en douchewanden worden dagelijks blootgesteld aan vocht en kunnen daardoor snel vies worden. Viezigheid kan vervelende gezondheidsklachten veroorzaken. Maak de douchewanden en tegels daarom regelmatig schoon met een harde borstel en een schone doek.

Weet je niet welke schoonmaakmiddelen je het beste kunt gebruiken? Vraag de winkel waar je de tegels en wanden gekocht hebt om een passend advies. Zij weten als geen ander welke producten je het beste kunt gebruiken.

Kalkaanslag in de badkamer voorkomen

Kalkaanslag is op alle vlakken erg vervelend. Vuil hoop zich op in kalkaanslag. Daarnaast ziet het er smoezelig uit en is het lastig schoon te maken. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Goede ventilatie kan hieraan bijdragen. Hierdoor verdwijnt het vocht snel uit de badkamer en krijgt kalk een stuk minder kans.

De oorzaak van kalkaanslag is veelal hard water. Een waterontharder is dan ook de beste manier om kalkaanslag te voorkomen. Zit er onverhoopt toch kalkaanslag in de badkamer? Maak dit dan schoon met een speciale kalkreiniger. Zo weet je zeker dat je de aanslag goed verwijdert.

Reinig je toilet regelmatig

Het toilet is misschien wel het meeste gebruikte sanitair. Maak het toilet daarom regelmatig schoon met een toiletreiniger en een toiletborstel. Neem het toilet daarnaast af met een schone doek, die je alleen voor het toilet gebruikt.

Ook in het toilet is goede ventilatie belangrijk. Bacteriën verdwijnen via het ventilatiekanaal naar buiten. Daarnaast voorkomt het dat vervelende geuren blijven hangen.

Vergeet je badkamermeubels en accessoires niet

Veel mensen richten zich op het reinigen van de douche, het toilet en de badkuip. Schone badkamermeubels en accessoires zijn echter minstens zo belangrijk. Ze worden tenslotte dagelijks gebruikt en vangen evenveel vuil als de rest van de badkamer.

Neem je badkamermeubels daarom regelmatig af met een geschikte, milde reiniger en een schone doek. Was je badmat regelmatig en neem het doucheputje wekelijks uit de douche, om deze eveneens goed te reinigen.

Wist je dat er speciale reinigers zijn om je spiegel streeploos te reinigen? Doe dit altijd met een zachte doek, om krassen op je spiegel te voorkomen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.