logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Tips voor een prettige sfeer op kantoor

De sfeer op kantoor is heel belangrijk. Het is voor zowel de werkgever als werknemer belangrijk dat er een goede sfeer op het kantoor hangt. Zonder een prettige sfeer zijn mensen vaak niet enthousiast om te werken waardoor er misschien meer ziekteverzuim is. Het is daarom van belang dat je uitzoekt waar het probleem ligt om het te kunnen oplossen. Hieronder lees je een aantal tips om de sfeer op kantoor beter te maken.

Goede communicatie

De belangrijkste tip is om goede communicatie te hebben met iedereen op de werkvloer. Het is belangrijk dat je weet wat er van jou verwacht wordt, maar ook dat jij weet wat je van een ander mag verwachten. Als er dingen fout gaan, kan je het beste in gesprek gaan met de desbetreffende persoon in kwestie. Probeer rustig een gesprek te voeren over het probleem en probeer dit goed uit te praten. Het is belangrijk dat je niet elkaar dingen gaat verwijten, maar dat je als volwassenen met elkaar omgaat.

Successen vieren

Soms kan een bedrijf een succes voor lief nemen en dit is zonde. Wanneer er goed gepresteerd wordt, is het belangrijk om het te vieren. Geef elkaar complimenten als iemand het goed doet. De ander zal zich dan snel gewaardeerd worden en vrolijk werken. Dit bevordert de sfeer op kantoor, omdat iedereen waarschijnlijk blij is dat het bedrijf iets goeds heeft bereikt. Zo blijft iedereen tevreden tijdens een werkdag.

Gezellige dingen doen samen

Om de sfeer goed te houden, kan je af en toe wat leuks organiseren om te doen met het hele team. Denk aan een dagje paintballen, maar het hoeft natuurlijk niet per se een uitje te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook een lekkere lunch zijn met iedereen. Je kan lekker met elkaar kletsen en elkaar beter leren kennen. Door de gezelligheid volgt er meteen een betere sfeer op kantoor.

Comfort

De gezondheid van iedereen in het bedrijf is belangrijk. Iedereen moet comfortabel op kantoor kunnen werken door goed kantoormeubilair te hebben. Denk aan comfortabele stoelen en bureaus die je in de hoogte kan verstellen. Zo kan iedereen het aanpassen naar zijn of haar wensen. Een kantoor dat er gezellig uitziet, zorgt ook voor een betere sfeer. Als alles wit is, voelt het misschien een beetje naar om daar te zitten. Daarom kan je een kantoorarchitect inschakelen om je te helpen met het uiterlijk van het kantoor.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.