logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

7 ideeën en tips om Nederland vast te leggen

Nu velen van ons het vliegtuig nog even laten staan en vakantie in Nederland gaan vieren, biedt dit een mooie kans om ons eigen kikkerlandje te (her)ontdekken. Bedenk wat juist nu gedaan kan worden en wees creatief! Een staycation is misschien wel interessanter dan in eerste instantie gedacht wordt. Ter inspiratie geven we zeven tips om jouw staycation nog mooier vast te leggen.

1. Summerproof

Wie zegt dat een staycation saai is? Maak de tuin of balkon summerproof door sfeerverlichting op te hangen, planten neer te zetten en kaarsjes aan te steken. Ideaal om ‘s avonds tot rust te komen en te genieten van de avondzon.

Tip: De optica van ZEISS T* van de Xperia 1 II smartphone maakt ook bij weinig licht adembenemende foto’s, door de innovatieve 3D iToF-sensor. Zo worden er niet alleen bij daglicht, maar ook ‘s avonds en ‘s nachts scherpe foto’s gemaakt.

2. Een met de natuur

Nederland is misschien klein in omvang, maar groots in wat het te bieden heeft aan flora en fauna. Bezoek bijvoorbeeld de Veluwe, en maak adembenemende foto’s van de planten en dieren die daar leven. Probeer in de vroege ochtend of tegen zonsondergang te gaan, dan bestaat de grootste mogelijkheid om wilde dieren te spotten.

Tip: De Xperia 1 II heeft een super snelle eye-autofocus − erg handig voor dieren die niet lang stil kunnen zitten. Voor het fotograferen van dieren op afstand is de RX10 IV, met ultrasnel autofocussysteem én een groot zoombereik, erg geschikt.

3. Vlog erop los

Buitenlandse vrienden en familie kunnen deze zomer waarschijnlijk niet worden opgezocht. Geen probleem, hou ze op de hoogte met vlogs! Hierdoor is iedereen bekend met de laatste nieuwtjes. Goede belichting is hiervoor wel een must. Is de verlichting te fel? Plak dan bakpapier over de lamp voor een zachte glow.

Tip: De α6600 is dé vlogcamera, met het 180° kantelbare scherm, snelle autofocus, constante beeldstabilisatie, hoogwaardige beeldkwaliteit en filmopnamen in 4K HDR. Zelf blijf je altijd scherp in beeld, omdat de camera beschikt over snelle autofocus, realtime tracking en realtime eye-autofocus.

4. Op culturele ontdekkingsreis

Het Oorlogsmuseum, De Pont, het Nederlands Openluchtmuseum, het Rijksmuseum of het Mauritshuis: op cultureel gebied is er voor ieder wat wils in Nederland. Maak een lijst met favoriete musea en ga op pad! Bovendien is kunst is niet alleen om naar te kijken, het kan ook nagemaakt worden. Dat bewijst de nieuwe trend “tussen kunst en quarantaine”. Verzamel voorwerpen en kleding en maak een kunstwerk zo goed mogelijk na. Ga bijvoorbeeld verkleed als het Melkmeisje van vermeer of maak een Mondriaan na met eten.

Tip: De α5100 beschikt over Wi-Fi- en NFC-connectiviteit, waardoor de overdracht van foto’s of video’s naar Android-smartphones of -tablets een fluitje van een cent is. Foto’s kunnen meteen gedeeld worden op social kanalen.

5. Terug in de tijd

Een vakantie zou een vakantie niet zijn zonder herinneringen op de halen aan vorige vakanties. Geef hier een leuke twist aan en haal de oude vakantiefoto’s van zolder. Zoek de grappigste foto’s uit en maak ze zo precies mogelijk na – met een hilarische voor en na-foto als eindresultaat. Plezier gegarandeerd!

Tip: De α7 III van Sony zorgt voor minder ruis, meer detail, eye-autofocus, burstopnamen en heeft een natuurlijke kleurweergave. Perfect dus voor allerlei soorten fotografie, waaronder portretten.

6. Food art

In de vakantie zijn er zeeën van tijd om de mooiste en lekkerste gerechten op tafel te zetten. Het zou zonde zijn om deze culinaire pareltjes op te eten zonder ze eerst vastgelegd te hebben en vervolgens te delen met vrienden en familie. Zo weten vrienden en familie wat ze missen én wordt meteen vastgelegd hoe het gerecht eruit moet zien voor de volgende keer!

Tip: Met het grote zoombereik van de RX100 VI en de snelle autofocus kunnen de kleinste details van een perfect gemaakte maaltijd vastgelegd worden. De α5100 met Wi-Fi- en NFC-connectiviteit maakt het mogelijk om de culinaire creatie meteen te delen op social media.

7. Ga toch fietsen

Nederland beschikt over enkele prachtige gebieden, die vooral met de fiets goed bereikbaar zijn. Neem bijvoorbeeld de fietsroute door het Sallandse land in Overijssel, of de fietstocht over de oude dijken in Noord-Brabant. Stap op de fiets en ontdek al het moois dat Nederland te bieden heeft!

Tip: Met de camera;s van Sony worden zelfs de kleinste details levensecht gereproduceerd, ideaal om foto’s mee te maken van de omgeving op een afstand.

Albert Dros, Sony Alpha-ambassadeur die bekend staat om zijn sprookjesachtige landschapsfotografie, deelde met ons zijn tips: “We kunnen nog geen verre reizen maken naar het buitenland, maar we kunnen gelukkig nog wel naar buiten. Nederland heeft zoveel moois te bieden. Bekijk je eigen omgeving eens met een andere blik. Zo ga ik ’s nachts erop uit om ons prachtige landschap vast te leggen. Of wordt creatief met een macro lens: fotografeer een bloem van heel dichtbij en probeer abstracte patronen in de bloemen en bladeren te ontdekken. Laten we het kleine meer waarderen.”

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.