logo-liggend-wit-donkerblauw

Tips om goedkoper thuis te printen

Moet je regelmatig wat printen? Dan kan dat na een tijdje flink in de kosten lopen. Helemaal wanneer de cartridges leeg zijn, word je weer geconfronteerd met het feit hoe duur printen eigenlijk is. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips om goedkoper te kunnen printen.

thuiskantoor

Printer voor jouw situatie

Heb je nog geen printer? Bedenk dan goed waar je deze voor gaat gebruiken, zodat je de juiste printer voor jouw situatie kunt kopen. Hoef je bijvoorbeeld niet in fotokwaliteit te printen? Dan kun je beter voor een laserprinter kiezen. Print je wel veel in kleur en maakt de printer gebruik van meerdere cartridges, kijk dan of de printer nog blijft werken wanneer een van de cartridges leeg is. Zo hoef je ze niet gelijk te vervangen. Bovendien hoef je in zo’n geval niet meteen alle inkt te vervangen, maar slechts de kleur die leeg is. Daarnaast is het vaak zo dat een goedkope printer duurdere cartridges gebruikt. Let daar goed op bij het aanschaffen van een nieuwe printer.

Slim je cartridges kiezen

We hebben het eerder al aangegeven: cartridges zijn duur. Ga daarom online op zoek naar de goedkoopste cartridges die geschikt zijn voor jouw printer en bekijk daarbij verschillende merken, zoals de HP 304 cartridges. Zo kun je namelijk heel wat geld besparen. Vaak is het zo dat cartridges van een huismerk goedkoper zijn. Niet van alle printers zijn huismerkcartridges verkrijgbaar. Ook hier kan het lonen om daar op voorhand naar te kijken.

Cartridges navullen in plaats van kopen

Het kan zijn dat je je cartridges kunt laten bijvullen in plaats van nieuwe kopen. Dat kan een stuk goedkoper zijn. Controleer wel even of dat bij jouw cartridges ook het geval is. Er zijn zelfs printers die volledig leunen op dat concept en niet meer werken met inktcartridges, maar met inkttanks, die je met een potje inkt kunt bijvullen.

Cartridges helemaal leegmaken

Meestal geven printers al lang van tevoren aan dat de cartridges bijna leeg zijn. Dat hoeft niet te betekenen dat je gelijk nieuwe moet kopen, vaak kun je nog lang door blijven printen. Wordt de kwaliteit van je prints slecht? Dan pas wordt het tijd om nieuwe cartridges te kopen.

Printen in zwart-wit

Vaak zijn cartridges met gekleurde inkt duurder dan cartridges met zwarte inkt. Is het niet nodig om iets in kleur te printen? Print het document dan af in zwart-wit, zodat er geen kleur wordt gebruikt en deze cartridges langer te gebruiken zijn.

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.