logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Handige tips bij het kopen van een soundbar


De soundbar is in korte tijd een vast element in vrijwel elk huishouden geworden. Het is natuurlijk ook belangrijk om een fijn geluid uit de tv en installatie te krijgen. Het zoeken naar de beste soundbar is dan ook niet meer dan logisch. Daarnaast kan je er veel aan hebben wanneer je wat tips krijgt om op te letten. Zelfs wanneer je nog nooit eerder een aankoop hebt gedaan, weet je dan waar je op moet letten. Neem alles eens rustig door en ga ermee aan de slag.

De verschillende soorten herkennen

Het is in de eerste plaats van belang om een juiste soundbar te kiezen. Je hebt actieve modellen en passieve modellen. De actieve soundbar is voorzien van een eigen versterker. Ook is het zo dat er signaalverwerking in zit. Soms is er een blu-ray-speler ingebouwd. Wanneer je je bronnen, bijvoorbeeld je tv, op aansluit, ben je al klaar. De passieve soundbar is eigenlijk gewoon een luidspreker. Je moet deze dus eerst aansluiten op een versterker. Er zijn geen ingangen en er is geen signaalverwerking. Daardoor is het voor veel gebruikers ook minder interessant om deze te gebruiken.

Extra speakers en woofer?

Wil je naast je soundbar ook een subwoofer of extra speakers? In veel gevallen krijg je de subwoofer er gewoon bijgeleverd. Die is draadloos, dus je hoeft hem alleen op het stroomnet aan te sluiten. Daardoor kan je de bas alleen maar nog beter voelen. Dat maakt het juist ook zo leuk. Wanneer het geluid niet voldoet aan wat jij onder surround verstaat, dan zijn er altijd mogelijkheden om bijvoorbeeld speakers aan de achterzijde toe te voegen. Die kan je dan draadloos verbinden met de soundbar. Zo heb je dus ook geen last van kabels door het huis.

Gemakkelijk aan te sluiten

Heb je meerdere apparaten in huis staan? Dan kan je daar gemakkelijk dingen op aansluiten. Dat kan je bijvoorbeeld doen met een settopbox, gameconsole of mediaspeler. Het is wel belangrijk dat je goed kijkt of de soundbar voldoende ingangen heeft om dit allemaal te kunnen voorzien van geluid. Lees je daarom ook in in de soorten ingangen die er zijn en of jou apparaten hier ook over beschikken. Wanneer dit het geval is, dan kan je er dus zonder zorgen mee aan de slag gaan. Het is wel fijn om er zeker te zijn dat het werkt.

De aanwezigheid van oriëntatiesensoren

Het is belangrijk om je ook te verdiepen in de oriëntatiesensoren. Het is op die manier namelijk nog beter mogelijk om de beste plaats voor de soundbar te vinden. Dit  maakt namelijk veel uit voor de kwaliteit van het geluid. Zo kan je bijvoorbeeld al verschil merken wanneer de soundbar op een tv-meubel staat of wanneer deze aan de muur hangt. Dit heeft ook gevolgen voor de andere speakers. Wanneer je een echt goede soundbar wilt kiezen, dan neem je er dus één met een oriëntatiesensor. Die helpt je om de beste kwaliteit te genereren op de plaats waar de soundbar staat of hangt.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.