logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hoe kies je het juiste tuinstel?


Een tuinstel is een geweldige aanvulling op je tuin. Het biedt niet alleen een comfortabele plek om te zitten en te ontspannen, maar het maakt je tuin ook aantrekkelijker en gezelliger. Of je nu een klein balkon of een grote tuin hebt, er is een tuinstel dat bij jouw ruimte past. Omdat de keuze tuinmeubelen voor je tuin natuurlijk enorm is, hebben we een aantal handige tips voor je, waarmee jij gegarandeerd een geschikt tuinstel weet te vinden. Daarbij maakt het niet uit of je op zoek bent naar een enorme lounge of dat je omdat je alleen over een balkon beschikt, niet meer ruimte hebt dan voor alleen een stoel. Dus ben jij op zoek naar iets nieuws voor in je tuin, maar weet je niet zo goed waar je allemaal op moet letten? Dan hebben wij een aantal handige tips die je zeker zullen helpen.

Verschillende zaken om rekening mee te houden

Als je op zoek bent naar een geschikt tuinstel, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met je budget. Tuinstellen zijn er in verschillende prijsklassen, dus het is belangrijk om te bepalen hoeveel je wilt uitgeven voordat je gaat winkelen. Je kunt je voorstellen dat je voor een luxe tuinset, een iets andere prijs betaald, dan wanneer je voor een basic uitvoering gaat. Uiteraard maakt het niet uit wat je kiest, als je maar kiest voor iets wat binnen je budget past en natuurlijk ook comfortabel zit en optisch goed oogt.

Het formaat

Het formaat van je nieuwe tuinstel is van groot belang. Vooral wanneer de ruimte beperkt is, wil je niet dat straks een groot deel van de tuin wordt bedekt door je nieuwe tuinstel, mits je dit natuurlijk niet erg vindt. Als je een kleine buitenruimte hebt, dan is het misschien verstandig om te kiezen voor een compacte tafel en stoelen. Als je meer ruimte hebt, dan kun je een groter tuinstel overwegen. Afhankelijk van je wensen en ook je budget kun je uiteindelijke de keuze maken. Wat wel handig is om te doen, is om bijvoorbeeld denkbeeldig de afmetingen van een geschikt tuinstel uit te tekenen met bijvoorbeeld tape. Zo heb je ook direct een idee welke ruimte het straks in beslag neemt en kun je ook direct zien wat je nog overhoudt aan plek.

De kleur

Ook de kleur van het tuinstel kan belangrijk zijn. Als je bijvoorbeeld een moderne buitenruimte hebt met veel witte en grijze tinten, dan kan een zwart of grijs tuinstel goed passen. Als je een meer traditionele tuin hebt, dan kan een houten tuinstel weer goed passen. Wat je wel vaak ziet, is dat er wordt gekozen voor een neutrale kleur. Dit zorgt er namelijk voor dat je eigenlijk nooit gebonden zit aan een bepaalde stijl. Stel dat je je tuin een keer wilt veranderen, dan zit je in ieder geval niet in je maag met bijvoorbeeld een felgekleurd tuinstel welke in je tuin staat.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.