logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een leuk fotoboek maken


Leuke foto’s van uit eten gaan, herinneringen, familie, dagjes op pad of vakantie zijn natuurlijk altijd leuk om te hebben. Wist je dat ongeveer een kwart van alle Nederlanders maar liefst meer dan 750 foto’s op hun telefoon heeft staan? Echter doet een klein gedeelte echt iets met deze foto’s. Foto’s worden dan ook vaak verwijderd zonder er echt goed over na te denken. Dit is vaak het gevolg wanneer het geheugen van de telefoon helemaal vol zit en er ruimte gemaakt moet worden. Gebruik deze handige tip: als je elke maand 5 leuke foto’s in een apart map stopt, heb je aan het eind van het jaar 60 hele leuke foto’s die jouw jaar representeren!

Digitaal fotoboek

Vind je het samenstellen van foto’s wel leuk, maar vind je het leuker als het een digitaal fotoboek is? Dat is gelukkig een optie! Er zijn heel veel verschillende websites waar je een leuk fotoboek samen kunt stellen en ontwerpen. Voor iedereen zit er wel een ontwerpje tussen. Een online fotoboek biedt hoge kwaliteit en de foto’s zien er ook heel echt uit. 

Geprint fotoboek

Een geprint fotoboek is natuurlijk ook heel leuk, maar wordt vaak als iets ouderwets gezien. Integendeel zelfs! Een geprint en tastbaar fotoboek is iets heel leuks. Via verschillende websites kun je je foto’s af laten drukken, dit kost meestal ook helemaal niet veel geld. Op deze manier kun je een heel leuk fotoboek maken met echte foto’s erin. Koop eerst een leuk fotoboek, waar genoeg foto’s in passen. Je kunt fotoboeken altijd nog opleuken met wat stiften of pennen. 

Voor- en nadelen

Ben jij een echte creatieveling? Kies dan voor een geprint fotoboek. Er zijn namelijk heel veel winkeltjes waar je leuke toevoegingen kunt vinden voor je fotoboek. Let wel op de extra kosten. Het opleuken en ontwikkelen van je fotoboek kost ook wel wat enige tijd, maar het resultaat is het waard. Dit kun je natuurlijk ook doen met een digitaal fotoboek, alleen blijft deze wel online staan.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.