logo-liggend-wit-donkerblauw

4 tips voor een digitale lenteschoonmaak voor je foto’s en video’s

lenteschoonmaak veger en blik

Na de winter ervaren veel mensen lentekriebels en daarmee gaat ook de welbekende lenteschoonmaak in huis gepaard. De meeste mensen denken dan aan een grondige poetsbeurt van de ramen, keukenkastjes of zelfs de hele zolder. Toch kan deze periode een uitgelezen kans zijn om ook je smartphone en alle opgeslagen foto’s eens grondig aan te pakken. Onze mobiele fotogalerij wordt dagelijks gevuld met foto’s en video’s die we zelf nemen, maar ook door schermafdrukken, gifjes en ander beeldmateriaal dat we via WhatsApp met elkaar delen. Op den duur wordt dat een gigantische lijst aan beeldmateriaal die daarmee ook veel geheugen op je mobiele telefoon inneemt.

Aangezien foto’s en video’s vaak dierbare herinneringen zijn, geeft Niels Burnet, Business Development Manager bij Kingston Technology, advies over hoe je een lenteschoonmaak toepast op je mobiele fotoalbums.

1. Sorteer je foto’s

Maak mappen aan zodat je niet verdwaalt in een oerwoud aan foto’s. Dat kan bijvoorbeeld een map per jaartal zijn, die je dan onderverdeelt in submappen per maand, of een map per onderwerp die je dan ook weer verdeelt in extra submappen. Een app die hierbij hulp biedt, is Slidebox: in één beweging swipe je de foto’s in de juiste categorie of in de prullenbak. Op die manier wordt zoeken naar een foto opeens een stuk makkelijker én sneller.

2. Durf te deleten

Heb je verschillende versies van hetzelfde fotomoment? Houd dan de mooiste foto’s en verwijder alle anderen. Ook foto’s die wat slechter zijn van kwaliteit, of die maar half gelukt zijn, kun je beter van je telefoon wissen. Dit kan je heel makkelijk ‘anytime and anywhere’ doen zodat je nadien niet eindeloos hoeft te scrollen door rijen van soortgelijke foto’s. Je zult zien dat dit stiekem ontzettend veel geheugen scheelt.

fotos maken

3. Verplaats je foto’s naar een centrale plek

Wanneer je een selectie hebt gemaakt van de foto’s en video’s die je wilt houden, verplaats je ze naar een cloudopslagdienst zoals bijvoorbeeld iCloud of Google Foto’s. Jouw dierbare momenten zijn dan veilig om ze opnieuw te bekijken waar en wanneer je maar wilt. Op die manier heb je ook direct weer plaats vrijgemaakt op je telefoon voor nieuwe, waardevolle herinneringen.

4. Een extra back-up kan nooit kwaad

Extra veiligheid inbouwen is verstandig. Bewaar daarom je meest dierbare foto’s en andere mediabestanden op een externe harde schijf die je thuis bijhoudt. Zorg dat je de harde schijf regelmatig bijwerkt. Mocht je telefoon het plotseling begeven, zonder een reservekopie te hebben gemaakt, dan is het niet zo dat je alles kwijt bent.

Met deze vier tips is een digitale opschoonbeurt voor de foto’s op je telefoon erg makkelijk. Het hoeft je niet veel tijd en energie te kosten én je maakt direct ruimte vrij voor nieuwe, speciale herinneringen.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.