logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Tips voor het maken van een eigen blog

Schrijven is een hobby en kan voor veel mensen een manier zijn om even te ontladen. Veel mensen maken dan ook een blog aan voor hun eigen plezier. Even schrijven over hoe je dag was, over wat je die dag gekookt hebt of tips over uiterlijke verzorging. Maar wees eerlijk, hoe fijn zou het zijn als je geld kan verdienen simpelweg met het uitvoeren van jouw hobby? Dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Lees hier een aantal tips voor het maken van een eigen blog.

1: Promoot jezelf

Als je betaald wil krijgen, moet je natuurlijk zorgen voor lezers. Bij de een komt het vanzelf terwijl de ander hier wat meer moeite voor moet doen. Een goede manier om dit te doen, is door jezelf te promoten en jezelf bekend te maken. Doe dit op social media, door bijvoorbeeld op Instagram relevante foto’s en video’s te plaatsen en hier hashtags bij te gebruiken. Zo komen mensen die dezelfde dingen interessant vinden terecht op jouw Instagram en zo bij jouw blog. Volg ook mensen die soortgelijke blogs of social media accounts hebben, om zo mensen aan te sporen naar jouw blog te gaan.

2: Ruimte voor gastblogs

Wat erg behulpzaam is, is om een pagina aan te maken waar andere mensen hun blogs kunnen laten plaatsen. Mensen die werkzaam zijn in SEO Nederland (die komen vaak van een marketingbureau) zijn vaak op zoek naar goede blogs waar zij (tegen betaling) artikelen kunnen plaatsen. Als je ervoor zorgt dat het teksten zijn van goede kwaliteit, komt dat ook ten goede van jouw blog. Je kan ook een pagina aanmaken waar je links naar andere websites plaatst. Veel mensen komen hier waarschijnlijk op af. Twee vliegen in een klap, dus.

3: Laat niks je tegenhouden

Wellicht ben je in het begin onzeker over de dingen die je schrijft of ben je bang dat niemand jouw blog interessant genoeg vindt. Of je hebt het idee dat er al genoeg grote concurrerende blogs zijn. Onderscheid jezelf door het net anders te doen dan hun. En als je het echt wil, doe het dan gewoon. Je hebt niks te verliezen en kan er uiteindelijk alleen maar plezier uit halen, toch? Wees niet bang voor negatieve reacties. Vervelende mensen zitten er altijd wel tussen, maar als je al één iemand kan helpen met jouw teksten, is dat al een hele prestatie. Daar doe je het uiteindelijk natuurlijk om.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.