logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo gebruik je jouw Apple Watch optimaal op vakantie

De vakantieperiode komt er aan – tijd om alvast wat voorbereidingen te treffen! En tijd om eens goed te kijken naar mogelijkheden van gadgets die je in huis hebt, om optimaal te profiteren van alle functies. Wat kun je bijvoorbeeld met je Apple Watch op vakantie?

Let wel: deze apps werken op nagenoeg iedere Apple Watch, of je nu de peperdure Apple Watch Ultra draagt, of de heel scherp geprijsde Apple Watch SE!

De juiste apps

Super handig om alle belangrijke apps binnen handbereik te hebben, zodat je telefoon lekker veilig in je tas of broekzak opgeborgen kan blijven. Houd je handen zoveel mogelijk vrij, denk ik altijd. En met de juiste apps heb je het gewoon een stukje makkelijker. En eigenlijk kun je al perfect vooruit met de native apps van Apple! Dit zijn mijn favoriete apps:

 • 9292OV / NS Reisplanner. Hierdoor weet je altijd waar je moet zijn en hoe laat je aankomt op je volgende bestemming. Zo kun je ook tijdens je reis rustig plannen. Handig is ook de countdown-timer van bijvoorbeelde NS-app, die laat zien hoeveel tijd je nog hebt tot je volgende halte.
 • Reis-apps: Afhankelijk van je reisbestemming kunnen specifieke reis-apps handig zijn, zoals TripAdvisor, Airbnb, Booking.com, of OpenTable. Denk ook aan apps van je vliegmaatschappij, om meteen meldingen te krijgen als er een vertraging is! Dit kan helpen bij het vinden van accommodatie, restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.
 • Kaarten is ook een app die je zeker niet mag vergeten. Hiermee weet je altijd waar je heen moet. Het opzoeken gaat misschien makkelijker via je iPhone, maar daarna kun je via je smartwatch navigeren. Je kunt daarbij kiezen uit navigeren met aanwijzingen, of navigeren vanaf de kaart… net wat jij het fijnst vind. Tik op het icoontje midden onder in het scherm om tussen die modi te wisselen.
 • Weer: Wij Nederlanders staan bekend om onze kritische houding ten opzichte van het weer. Dankzij de Weer-app op de Apple Watch weet je precies wat je kunt verwachten – tot op het uur nauwkeurig, zodat je je kleding en activiteiten daarop kunt aanpassen.
 • Vertaler: Als je in een land bent waar je de taal niet spreekt, kan de Vertaler-app op de Apple Watch handig zijn om eenvoudige zinnen te vertalen.
 • Camera-afstandsbediening: Met de Camera-app op de Apple Watch kun je je iPhone bedienen en foto’s maken vanaf een afstand, wat handig kan zijn voor groepsfoto’s of als je je iPhone op een statief hebt geplaatst.
 • Muziek: Als je tijdens je vakantie wilt genieten van je favoriete muziek, dan kan de Muziek-app op de Apple Watch handig zijn om muziek af te spelen zonder je iPhone te gebruiken.

Ga direct naar Apple Watch op BOL.com.

Praktische tips voor je Apple Watch

En natuurlijk zijn er nog een aantal praktische tips om je Apple Watch optimaal te gebruiken tijdens een vakantie:

 1. Schakel de “Power Reserve” modus in: Als je een langere periode weg bent van een oplaadpunt, kun je de Power Reserve-modus inschakelen om de batterij te sparen. Hiermee worden alle functies van de Apple Watch uitgeschakeld, behalve de tijdweergave.
 2. Schakel “Do Not Disturb” in: Wanneer je op vakantie bent, wil je misschien niet gestoord worden door constante meldingen en trillingen op je pols. Schakel daarom de “Do Not Disturb”-modus in om rustig van je vakantie te kunnen genieten.
 3. Neem een ​​extra oplaadkabel mee: Zorg ervoor dat je een extra oplaadkabel bij je hebt voor het geval dat de originele kabel verloren gaat of kapot gaat tijdens je reis.
 4. Gebruik de “Workout”-app om activiteiten bij te houden: Gebruik de “Workout”-app op je Apple Watch om je activiteiten bij te houden, zoals wandelen, hardlopen, fietsen of zwemmen. Dit kan helpen bij het monitoren van je fysieke activiteit tijdens de vakantie.
 5. Download offline kaarten: Download offline kaarten op je Apple Watch zodat je altijd toegang hebt tot de kaart zonder internetverbinding. Dit is handig wanneer je geen mobiele data of Wi-Fi hebt op je vakantiebestemming.
 6. Gebruik de “Breathe”-app voor ontspanning: De “Breathe”-app op de Apple Watch kan je helpen ontspannen en je stressniveau verlagen door middel van ademhalingsoefeningen. Dit kan handig zijn om te gebruiken tijdens lange reizen of wanneer je je gestrest voelt op vakantie.
 7. Schakel de “Find My” functie in: Als je bang bent om je Apple Watch te verliezen tijdens je vakantie, kun je de “Find My”-functie inschakelen. Hiermee kun je de locatie van je Apple Watch opzoeken als je het apparaat kwijtraakt.

Door deze tips te volgen, kun je optimaal gebruik maken van je Apple Watch tijdens je vakantie en ervoor zorgen dat het apparaat goed blijft werken tijdens je reis.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.