logo-liggend-wit-donkerblauw

Tips voor de aanschaf van een elektrische fiets


Sta jij op het punt om een elektrische fiets te gaan kopen? Er zijn dan een aantal dingen waar je goed op moet letten. Om je te helpen bij het maken van je keuze zetten we een aantal tips voor je op een rijtje.

Wat is je budget?

Welke elektrische fiets kopen? Voordat je op zoek gaat is het goed om alvast een budget in gedachten te hebben. Per slot van rekening is het zo dat je al een elektrische fiets kunt vinden voor €1000,-, maar dat er ook modellen zijn waar je wel €2500,- voor moet neertellen. Je kunt ook altijd even kijken of er een tweedehands e-bike te koop staat. Ook het leasen van een elektrische fiets is mogelijk.

Wat voor soort fiets wil je kopen?

Net als bij gewone fietsen heb je ook bij elektrische fietsen een groot aantal verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan een elektrische stadfiets voor als je een ritje door de stad wil maken. Er zijn echter ook fietsen te vinden die er meer op zijn gericht om lange ritten door de natuur mee te maken. Dan zijn er bijvoorbeeld ook nog elektrische moederfietsen of transportfietsen te vinden. Uiteraard zijn deze fietsen zo in hun eigen prijsklassen aan te schaffen. Goed onderhoud is bij alle soorten fietsen uiteraard onmisbaar.

Hoe ver kun je fietsen op een volgeladen accu?

Deze is ook belangrijk: hoe ver wil jij kunnen fietsen op je elektrische fiets? Met een stadsfiets zal je een minder grote actieradius nodig hebben. Maar, als jij de fiets gebruikt voor flinke ritten, dan wil je natuurlijk een actieradius waarmee je niet opeens zonder energie komt te zitten.

Hoe goed is de accu?

Een elektrische fiets moet een goede accu hebben. Helaas is niet iedere elektrische fiets voorzien van een even goede accu. De accu heeft een belangrijke functie in jouw nieuwe e-bike. Hij moet er voor zorgen dat je met een keer opladen zo lang mogelijk kunt fietsen. Maar daarbij wil je ook een accu die lang meegaat. Bij minder goede accu’s zal je namelijk snel gaan merken dat de fiets steeds minder lang meegaat met een enkele lading.

Wat voor motor zit er in je fiets?

Er zijn drie verschillende soorten motoren voor een elektrische fiets: een voorwielmotor, een middenmotor en een achterwielmotor. De meeste elektrische fietsen hebben een middenmotor. Mensen vinden dit over het algemeen de meest natuurlijk vorm van ondersteuning. Voordeel van de voorwielmotor is het feit dat je hierdoor echt naar voren wordt getrokken, waardoor de ondersteuning sterker aanvoelt. Een achterwielmotor heeft dan weer als voordeel dat dit een stuk stiller is.

Kan de accu los?

Dit is iets wat we je zeker aan willen raden: kies voor een elektrische fiets met een accu die je los kunt halen. Deze kun je dan eenvoudig mee naar binnen nemen en daar opladen. Je hoeft er dan ook niet bang voor te zijn dat deze gestolen wordt.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.