logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Timo krijgt en wel heel bijzondere oppas: lees alles over Timo en de Oppasninja

timo-en-de-oppasninja-lisa-boersen-boek-cover-9789025761554 Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen: ouders werken, kinderen gaan naar de oppas tot ze weer thuis zijn. Vaak is het zo dat ouders allebei willen (of moeten) werken, maar soms kan het ook niet anders. De moeder van Timo is bijvoorbeeld alleenstaand, en zal dus voor de kost moeten zorgen. Daarbij is ze stewardess: vaak is ze een langere tijd voor Timo aanwezig, maar soms moet ze ook ineens een flink aantal dagen weg. Gelukkig kan ze rekenen op de steun van oma, die maar wat graag voor Timo zorgt. En dat vind Timo ook meer dan goed, want het is een heel leuke oma. Maar als oma van een trapje valt, heeft het gezin wel een probleem. Want wie past er op Timo tijdens de revalidatie van oma? Dat kan wel weken duren, en de schoolvakantie staat om te hoek!

De oppasninja

Ze kunnen wel rekenen op een tante, maar die is alles behalve leuk en aardig. Oma heeft een ander idee: een zuster uit het ziekenhuis heeft gehoord van au pairs: meisjes en jongens uit het buitenland die een tijdje in huis komen logeren en daarbij ook op de kinderen passen. Een mooie gelegenheid voor deze jongelui om de wereld te ontdekken, en een geweldige uitkomst voor Timo en zijn moeder! Na enig aarzelen belt de moeder van Timo het bureau voor au pairs, en wonder boven wonder hebben ze nog iemand beschikbaar voor korte termijn. Een jongeman, nog wel. De dag erop staat hij voor de deur, maar dan is het wel even schrikken: het blijkt namelijk een echte ninja te zijn, compleet met zwaarden, werpsterren en zijn standaard ninjapak… dat is dus wel even schrikken voor de moeder van Timo! Want is dat wel geschikt, zo’n oppasninja?

Inburgeringscursus door Timo

Gelukkig blijkt het allemaal mee te vallen. Yushi, zo heet de jongen, blijkt namelijk oppas te zijn geweest voor de prinses van zijn land. Hij heeft dus de nodige ervaring, en bovendien blijken zijn ninja-skills soms heel goed van pas te komen. Daarmee begint een spannend avontuur van Timo en zijn oppasninja, en de uitdaging voor Yushi om een beetje in te burgeren, waarbij Timo juist graag wat ninjavaardigheden wil leren. Voor beide partijen gaan er een wereld van nieuwe ervaringen open. Grappige avonturen, ontroerende avonturen, maar vooral heel leuke avonturen waar jij in mag meegenieten in dit te gekke boek.

Ninja skills

Timo en de oppasninja is een super boek over een heel bijzonder idee: een au pair uit een klein landje in de buurt van Japan, die als een heuse ninja komt oppassen. Dat vraagt om problemen, verwarringen en verbaasde gezichten van ons, eenvoudige Nederlanders. En voor heel grappige bevindingen van Yushi, die hij zonder blikken of blozen met je wil delen.

Informatie

Timo en de oppasninja, Lisa Boersen
Illustrator: Edwin Rhemrev Gottmer, 172 pagina’s, hardcover. Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789025761554

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.