logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Timmer je eigen hut, Jan-Willen van der Male

De lente is weer op komst, daarmee is ook weer de tijd aangebroken om lekker buiten te vertoeven. Zo veel mogelijk, het liefst. En wat is er dan leuker om dat te doen in je eigen hut? En die hut kan een klein huisje zijn voor de kinderen, maar net zo goed geschikt gemaakt worden voor volwassenen. Als je maar weet waar je moet beginnen en welke technieken je het beste kunt gebruiken. Het boek Timmer je eigen hut neemt je stap voor stap mee, zodat je aan de slag kunt om je eigen hut (of tuinhuisje) te maken.

Alle gemakken

Het leuke is dat Jan-Willem van der Male, een van de oprichters van Tiny House Academy, ontzettend veel weet over het maken van houten huisjes. Een aantal elementen in dit boek zijn dus echt gericht op het maken van een echte tiny house, van het aanleggen van een elektravoorziening tot een kleine waterzuiveringsinstallatie. Natuurlijk bepaal je zelf hoe ver je gaat: dit boek gaat eerder in op het geven van aanwijzingen en technieken dan dat je ziet hoe veel hout je nodig hebt en op welke lengte ze alle balken moet afzagen. Nee, dat mag je zelf uitrekenen en bepalen!

Verschillende hutten

Het leuke aan Timmer je eigen hut! is bovendien dat het niet blijft bij een standaard hut. Nee, je gaat ook verder met het maken van verschillende soorten hutten, van een tuinhut tot een boomhut, van een rijdende hut tot een hut voor je hond, kat, hamster, insecten, kippen… en zelfs voor wormen! Voor het maken van al die verschillende vormen krijg je een helder stappenplan met een overzichtelijke plattegrond van wat je moet doen en hoe je het moet maken. Nogmaals: ook hier krijg je geen maten of een boodschappenlijstje: dat mag je allemaal zelf bedenken. Je leert wel alle technieken die je nodig hebt om een goede vloer, wanden, een dak, luiken en nog veel meer onderdelen te maken, zodat je vanaf dat moment je fantasie de vrije loop kunt laten.

Ga direct naar Timmer je eigen hut op BOL.com.


Recensie over Timmer je eigen hut

CooleSuggesties topper

Timmeren is geweldig leuk om te doen. Het zorgt voor een creatieve impuls, je bent lekker bezig en je kunt je fantasie de vrije loop laten. Dit boek is gemaakt om met kinderen aan de slag te gaan, het maken van een tuinhut is natuurlijk een hartstikke leuke gezinsbezigheid. De kracht van het boek zit hem in het aanleren van de benodigde basistechnieken om zelf aan de slag te kunnen. Naast de verschillende manieren om verbindingen te maken, leer je ook over de materiaalsoorten, manieren van bewerken én leer je vooral hoe je een gedegen constructie maakt, zonder allerlei bokkensprongen te maken.

Score: 9


Informatie

Timmer je eigen hut,
Illustrator: nvt
Uitgever: Uitgeverij karakter, 152 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789045219660. Prijs: 21.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.