logo-liggend-wit-donkerblauw

Tijd voor een vegetarische barbecue!

tijd voor een vegetarische barbecueTijd voor een vegetarische barbecue! Want hoewel veel mensen denken dat buiten grillen op een barbecue alleen maar geschikt is voor een groot stuk vlees of hamburgers, die heeft het mooi mis. Natuurlijk wordt een lap vlees lekkerder door het snel dichtschroeien, het langzaam garen of het gebruik van bijzonder hout voor een uniek rook-aroma, maar daarmee sla je een groot stuk van je maaltijd over. Op de barbecue kun je namelijk ook perfect vegetarisch grillen!

Barbecue de Australiër

In het boek Tijd voor een vegetarische barbecue gaat de Australische topchef Ross Dobson (en je weel: Australiërs worden zo’n beetje geboren met een barbecue) op zoek in de groentewinkel naar lekkere ingrediënten om op de barbecue te bereiden. Daarbij kom je klassiekers tegen als een gegrilde maiskolf, of een gepofte aardappel-in-de-schil, maar een goede kok blijft daar natuurlijk niet bij stilstaan. Er is zo veel meer mogelijk!

Alle gerechten op orde

Alle gerechten staan netjes gesorteerd per grootte: naast een hoofdstuk voor kleine gerechten en grote gerechten vind je bijvoorbeeld ook een hoodtstuk voor dipsauzen en hapjes, bijgerechten en salades en zelfs een hoofdstuk over brood: zeker als je een barbecue hebt met een koepel zijn de mogelijkheden wat dat betreft echt eindeloos. Je kunt je grillmachine dan namelijk ook gebruiken als een soort mini-oven. Echt ideaal om gerechten langzamer te laten garen, in plaats van vol van onder te grillen.

Diversiteit

De recepten uit Tijd voor een vegetarische barbecue zijn ontzettend divers. Ondanks het feit dat het boek geschreven is door een Australische kok vind je de meeste ingrediënten voor de recepten gewoon in de supermarkt. Opvallend is dat de meeste recepten gebruikmaken van verschillende onderdelen, zoals een roomsaus voor bij het serveren, een dressing of een salsa waarin je de groenten kunt dippen. De bereidingswijze van de verschillende gerechten is even zo divers. Groenten laten zich namelijk minder gemakkelijk grillen, waardoor regelmatig gebruik wordt gemaakt van kleine pannetjes om de groente in te garen. Vooral de bereiding van de dressings en dips zorgen voor een goede planning van je barbecue. Gelukkig kun je ze allemaal ruim van tevoren klaarzetten, zodat je daar tijdens het barbecue in geen tijd meer voor vrij hebt. Dankzij de variatie in recepten is dit een geweldige aanvulling voor je standaard assortiment aan barbecuevoedsel en misschien wel een leuke kennismaking met een volledig vegetarische barbecue. Tijd voor een vegetarische barbecue, Ross Dubson Deltas, 142 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789044745610

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.