logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Tijd voor een vakantie!


Het nieuwe jaar is alweer in volle gang. De feestdagen zijn nog ver weg, het is hartje winter en je bent weer zoals vanouds aan het werk. Echter, je hebt er eigenlijk niet zo’n zin in om weer aan het normale leven te beginnen. Daarom wil je er graag nog even op uit. Maar waar? Is het bijvoorbeeld nu de beste reistijd om naar Canada te gaan? Of wil je toch liever een retourtje naar de Verenigde Staten? Lees gauw verder voor wat advies!

Een reis naar Canada

Laten we voorop stellen dat beide landen enorm zijn. Zo is Canada het op een na grootste land ter wereld. Dat betekent dat als je een land heb gekozen, je alsnog moet kiezen welk gebied je gaat verkennen. We kunnen hier de bekende plekken langsgaan, maar wellicht is het fijner om plekken te bezoeken die helemaal niet zo populair zijn. Dat brengt allereerst het voordeel met zich mee dat deze plekken mogelijk een stuk goedkoper zijn als je entreegeld moet betalen en daarnaast zal het wat rustiger zijn. Ga bijvoorbeeld naar Texada Island. Je kunt hier bijvoorbeeld genieten van de Stromberg Falls. Wat je daar te zien krijgt, hangt sterk af van het weer, maar als je er op de juiste dag komt wordt verrast door stromend water en een mistige lucht waardoor het net lijkt alsof je je in een sprookjeswereld bevindt! Maar als jij iemand bent die wel van een avontuurtje houdt, kun je er ook fietsen, klimmen en kajakken. Grote kans dat je onderweg genoeg dieren zal spotten!

Of misschien toch naar De Verenigde Staten?

De VS zijn erg divers in cultuur maar ook in klimaat. Wist je dat het land meerdere klimaten heeft? In het westen zijn er gebieden waar het enorm heet kan zijn. In Florida, gelegen in het zuidoosten, is het eigenlijk nooit echt winter. Het is er altijd boven de veertien graden. Erg slim om naartoe te gaan als je even helemaal genoeg hebt gehad van de kou. In het noordoosten kan het in de winter erg koud worden. Ondanks dat valt er veel te zien. In dit gebied bevindt zich namelijk de stad New York, en wat kun je daar eigenlijk niet zien en doen? Tot slot nog een aantal tips: als je een laag budget hebt, is het nú de beste tijd om te reizen. Het is het laagseizoen en dat betekent: goedkopere tickets, minder toeristen en betere service. Wie wil dat nu niet?

Dus: is de keuze gemaakt? Wat de keuze ook wordt, bij de Niagara Falls kijk je jouw ogen uit over de prachtige natuur en in de nationale parken van de VS kun je heerlijk tot rust komen en weer met een fris en fruitig gevoel aan de slag in het prachtige Nederland! Wil je gelijk boeken? Neem dan een kijkje op de site van Little America!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.