logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Ticket to Ride San Francisco


Over San Francisco is natuurlijk al heel wat gezegd en gezwegen, gezongen en geschreven. Deze smeltkroes van culturen zorgt voor de nodige inspiratie en blijkt een wereld van ongekende mogelijkheden te zijn. Toch is het een beetje ver-van-ons bed… tot je de Ticket To Ride: San Francisco in handen krijgt. Daarmee krijg je een te gekke rondrit door deze Amerikaanse stad!

Ticket to Ride

Natuurlijk is de basis van Ticket to Ride San Francisco niet anders dan dat van de andere titels, zoals Ticket to Ride: London, Ticket to Ride: Amsterdam of Ticket to Ride: Europe. Het is de bedoeling dat je routes volbrengt op het spelbord, aan de hand van routekaartjes die je trekt van een gedekte stapel. Hoe meer routes je volbrengt, des te meer punten zul je aan het einde van de strijd scoren. Maar pas op: routes die je niet voltooid, leveren minpunten op! Daarnaast krijg je punten voor alle tram-delen die je op het bord hebt neergelegd. Maar Ticket to Ride: San Francisco heeft een verrassing voor je in petto.

Bezienswaardigheden

In Ticket to Ride: San Francisco reis je namelijk van de ene bezienswaardigheid naar de andere, zoals de Golden Gate Bridge, Alcatraz of de Painted Ladies (die je misschien kent uit de serie Full House). Om die punten te bereizen, leg je trams in jouw kleur (wit, roze, paars of blauw) van de ene attractie naar de andere. Door het feit dat de routekaartjes telkens anders zijn, is ook ieder spel weer anders van dynamiek. De ene keer moet je een flink stuk bereizen, een andere keer heb je twee korte routes die je snel kunt leggen. De langere routes zijn meer punten waard, maar de kans dat je hem niet kunt voltooien, is natuurlijk ook groter. Een toffe nieuwe feature zijn de bezoekswaardigheidsmuntjes: bij iedere hotspot worden fiches gelegd. De personen die daar als eerste arriveren, mogen zo’n fiche pakken en verdienen daarmee extra punten. Het kan dus lonen om even een omweggetje te nemen!

Verschillende vervoersmogelijkheden

Het bijzondere is dat je in San Francisco niet alleen per tram rijdt, maar ook met bussen, bestelwagens of zelfs een veerboot. Wat voor voertuig er moet rijden, zie je op de kaart, ieder transportmiddel heeft een andere kleur. Lege/grijze routedelen kunnen worden geclaimd met elk type transportkaart, en je kunt een veerbootkaart spelen als een jokerkaart – hoewel je deze kaarten ook nodig hebt om naar bijvoorbeeld Alcatraz te kunnen komen. Het blijft plannen en je route aanpassen!


Ga direct naar Ticket to Ride: San Francisco op BOL.com.

Recensie over Ticket to Ride: San Francisco

De Ticket to Ride-spellen blijven leuk. En heb je geen tijd voor een grote variant, dan zijn de kleinere versies fantastische alternatieven. De vervoersmiddelen passen uitstekend bij de stad, net als de trams. Je leert de beroemde bezienswaardigheden kennen en ontdekt de kleurrijke identiteit van de stad, die beiden mooi zijn weergegeven op het spelbord en de materialen. Ben je bekend met de franchise? Dan is het alleen even wennen aan de nieuwe fiches, maar kun je snel aan de slag. Tijd voor een kleurrijke trip!

Score: 8


Informatie

Titel: Ticket to Ride: San Francisco
Uitgever: Asmodee
Genre: bordspel
Tijdsduur: 15 minuten.
Voor 2 tot 4 spelers.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.
Adviesprijs: 23.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.