logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Thuiswerken voor dummies, Nelly Magré en Jeanine Roncati

Thuiswerken is de afgelopen maanden behoorlijk mainstream geworden. De meeste bedrijven hebben noodgedwongen hun medewerkers naar huis gestuurd om vanuit daar te werken, zodat de verspreiding van het COVID-19 virus flink bemoeilijkt zou worden. Dat wierp zijn vruchten af op het gebied van pandemiebeperking, maar het is ook een feit dat bedrijven die nochtans fel tegenstander waren van thuiswerken, toch ineens die stap moesten maken. Compleet onvoorbereid kropen mensen achter hun laptop om toch een soort productiviteit te veinzen. Maar hoe hoort het eigenlijk te gaan? Thuiswerken voor dummies legt het je in delen uit.

Verschillende situaties

Het is duidelijk dat het boek Thuiswerken voor dummies niet geschreven is om het hoofd te bieden aan deze plotselinge ommekeer van kantoorwerk naar thuiswerk. Het boek richt zich voornamelijk om mensen die daadwerkelijk de kans hebben gehad om zich goed voor te bereiden op de verhuizing van werkplek naar thuissituatie. Dat neemt niet weg dat het ook voor deze tijd een waardevolle aanvulling is op de werkwijze die je hanteert. De hoofdstukken waarin je een lijstje maakt met voors en tegens op het gebied van thuiswerken kun je in dit geval achterwege laten, zoals ook het hoofdstuk Experimenteren met thuiswerken en het vervolgens introduceren.

Praktische tips en ergonomie

Opvallend is dat er weinig wordt gekeken naar technologische oplossingen. Dat maakt het boek aan de ene kant behoorlijk tijdloos, aan de andere kant is dat juist een punt waar veel mensen tegenaan lopen. Nee, in plaats daarvan dicht Thuiswerken voor dummies zich vooral op het inrichten van je nieuwe werkplek, zorgen voor een goede ergonomie en het plannen van je dag. Het opbrengen van de discipline, communiceren met anderen op afstand (heel nuttig hoofdstuk) en het onderhouden van het teamgevoel staan in dit boek voorop. Is dit dan ook een boek dat je in deze tijd moet aanpakken om de grootste problemen op te lossen? Nee, niet direct. Hoewel de hoofdstukken over het onderhouden van de juiste mindset en een positieve houding absoluut waardevol zijn, richt dit boek zich meer op mensen met een langere adem, waarbij je genoeg mogelijkheden hebt om het thuiswerken voor te bereiden en het echt onderdeel te maken van het bedrijf waarvoor je werkt.


Ga direct naar Thuiswerken voor dummies op BOL.com.

Recensie over Thuiswerken voor dummies

Thuiswerken was voor veel mensen ondenkbaar. Bedrijven staan er nogal huiverachtig tegenover. Door de pandemie zijn ontzettend veel mensen verbannen naar hun keukentafel voor het voortzetten van hun werkzaamheden. Dit boek richt zich eerder op mensen die de kans hebben om zich goed voor te bereiden op het werk. Het benoemt alle zaken waar je rekening mee moet houden als je besluit thuis te gaan werken, van een goede internetverbinding tot een goede werkplek, maar benoemt vooral het vinden van de juiste motivering, de juiste mindset en manieren om toch contact te houden met je collega’s, je werk voor elkaar te krijgen en jezelf te stimuleren om je taken te volbrengen.

Score: 7


Informatie

Titel: Thuiswerken voor dummies
Auteur:
Uitgever: Voor Dummies
Aantal pagina’s: 272
Type boek: Paperback
ISBN: 9789045357386
Prijs: 24.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.